Tàrrega commemora el Dia de l'Orgull LGBTIQ+ amb diverses iniciatives

L’Ajuntament de Tàrrega pinta franges multicolors en passos de vianants de la ciutat com acció simbòlica en favor del col·lectiu LGBTIQ+, el col·lectiu que lluita pels drets de les persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals i queer.

La iniciativa s’emmarca en la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGBTIQ+, fixada en el calendari cada 28 de juny. En aquesta data, a més, es penjarà a la façana de la Casa Consistorial la bandera inclusiva amb els colors de l’arc de Sant Martí tal com ja és habitual. Els colors de la bandera irisada, per tant, també es fan visibles en diversos indrets de la via pública.

L’any 2020 ja es van pintar els primers passos de vianants al centre de la ciutat amb l’emblema LGBTIQ+. En aquest 2022 la iniciativa es du a terme en sis punts: carrer de Pau Casals, carrer del Mestre Güell, carrer de l’Arquitecte Florensa, plaça d’Urgell, avinguda de la Generalitat i avinguda de Josep Tarradellas. L’acció, a més, compta amb la col·laboració de les persones inscrites al programa Singulars del Centre La Solana, dedicat a la formació i la inserció laboral.

“Fem visible una vegada més el nostre compromís vers els drets del col·lectiu LGBTIQ+”, destaca l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú. En aquest sentit, Tàrrega també farà sentir la seva veu en defensa dels drets i les llibertats del col·lectiu LGTBIQ+ el dimarts 28 de juny. Entitats i institucions del municipi es donaran cita a les 11 del matí a la plaça Major per llegir el manifest.

D’altra banda, Tàrrega disposa des de l’any 2018 d’un Servei d’Atenció Integral (SAI) per atendre persones que hagin patit o estiguin en risc de patir LGTBI-fòbia per la seva orientació sexual o identitat de gènere ([email protected] · 973 502 670).

La regidoria d’Igualtat del consistori gestiona en xarxa aquest servei junt amb el Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya. “A Tàrrega continuem fent passos endavant en favor de la tolerància, el respecte i la diversitat”, afirma l’alcaldessa. La capital de l’Urgell també se suma cada 17 de maig al Dia Internacional contra la LGBTI-fòbia.