Tàrrega commemora el Dia Internacional de la Dansa amb exhibicions al carrer

Foto: Ajuntament de Tàrrega.

Tàrrega va commemorar ahir divendres el Dia Internacional de la Dansa oferint al carrer una demostració d’aquesta disciplina artística.

La Regidoria de Cultura va convidar clubs, entitats i escoles de la ciutat a sumar-se a la celebració oferint les seves exhibicions. Va ser en el marc de l’11a Marató de Dansa, que enguany ha tornat a celebrar-se a la plaça de les Nacions sense Estat després que l’any passat es traslladés al Parc de Sant Eloi.

Com és costum, la convocatòria va congregar nombrosos assistents i un ampli ventall de gèneres i estils: hip-hop, clàssica i contemporània, batxata, sevillanes, danses tradicionals catalanes o tango entre altres. Tampoc va faltar l’Eixida, la dansa tradicional de Tàrrega.

Ballarins de totes les edats, petits i grans, van delectar el públic amb vistoses coreografies. L’acte es va completar amb la lectura del Manifest del Dia Internacional de la Dansa, fixat per la UNESCO el 29 d'abril en record del naixement de Jean-Georges Noverre, pare del ballet modern.