Tàrrega commemora per primer cop el Dia Internacional del Poble Gitano

Foto: Ajuntament de Tàrrega.

Segons informa l'Ajuntament de Tàrrega, enguany la capital de l'Urgell commemorarà per primer cop el Dia Internacional del Poble Gitano, que se celebra el 8 d'abril. 

La Regidoria de Cultura de Tàrrega ha programat un seguit d'activitats per commemorar el dia adreçades a la població targarina. Fins al dia 15 d'abril, la Biblioteca Pública de Tàrrega - Germanes Güell ofereix una mostra de llibres que parlen sobre el poble gitano.

La biblioteca també acollirà l'exposició 600 anys del Poble Gitano a Catalunya. Un poble dins un país, que es podrà visitar del 25 d’abril al 25 de maig.

A més, hi ha programat un concert gratuït de rumba catalana que oferirà la nissaga targarina dels Pubill aquest dissabte 9 d’abril a les 8 del vespre a la plaça de Sant Antoni.

A banda de les activitats culturals, el consistori portarà a votació en el Ple de demà una declaració institucional per afirmar que "són necessaris més esforços per a contribuir a difondre i reivindicar el paper del poble gitano al conjunt de la nostra societat".

Segons afegeix l'ajuntament, el text també fa referència al paper de la dona gitana, que "continua sent considerada un dels principals motors de canvi i inclusió social del poble gitano". Alhora, la declaració es fa ressò dels cinc elements principals de l'eix vertebrador del Pla Integral del Poble Gitano a Catalunya, aprovat pel Parlament.

També és previst que el Ple aprovi que la bandera romaní llueixi cada 8 d'abril al balcó de l’Ajuntament. Per tant, aquest divendres serà la primera vegada que aquesta ensenya sigui present al balcó de la Casa Consistorial.