Tàrrega commemorarà el Dia de la Dansa aquest cap de setmana

Foto: Ajuntament de Tàrrega.

La Regidoria de Cultura de Tàrrega convoca un cap de setmana dedicat a l’art de la dansa. Seran dues propostes els dies 29 i 30 d’abril a fi de commemorar el Dia Internacional de la Dansa, que es commemora cada 29 d’abril amb motiu del naixement del ballarí Jean-Georges Noverre (1727–1810).

D’una banda, aquest divendres 29 d’abril se celebrarà l’11a edició de la Marató de Dansa, que enguany torna a la plaça de les Nacions sense Estat després que l’any passat es traslladés al parc de Sant Eloi.

A partir de les 6 de la tarda, clubs, associacions i aficionats sortiran al carrer per mostrar les seves coreografies. S’hi donaran cita exhibicions de hip-hop, dansa clàssica i contemporània, batxata, sevillanes, danses tradicionals catalanes i tango entre altres. Durant l’acte es farà la tradicional lectura del Manifest del Dia Internacional de la Dansa.

La dansa continuarà sent la protagonista el dissabte 30 d’abril a 2/4 de 9 del vespre de la mà de la companyia saragossana LaMov, que torna al Teatre Ateneu de Tàrrega després de l’èxit aconseguit amb Terrenal l’any 2019. Aquesta formació ha dut els seus espectacles a Miami (EUA), França, Itàlia, Gran Bretanya o Alemanya, porta a Tàrrega Tempus fugit. Un muntatge en el qual els moviments dels ballarins són explosius, dinàmics, a estones extrems i infinits.

En aquest espectacle, amb música de Vivaldi revisada per Max Richter i Jorge Sarnago, la companyia que dirigeix Víctor Jiménez ens proposa un viatge frenètic, apassionant i fins i tot dolorós que representa el pas per la vida i el que hi deixem.

Les entrades tenen un preu de 10 euros i es poden adquirir La Botiga del Museu (carrer Major, 11) i al web.