Tàrrega consciència sobre els símptomes que causa un infart i es reforça com a ciutat cardioprotegida

Redacció | Foto:

Tàrrega reforça la seva condició de ciutat cardioprotegida. La Regidoria de Salut, amb la col·laboració de l’EAP Tàrrega, consciència sobre quina és la simptomatologia que causen els infarts en dones i homes en motiu del Dia Mundial del Cor, que es commemora cada 29 de setembre. En aquest sentit, la Regidoria de Salut ha realitzat una recerca sobre la diferent simptomatologia dels atacs de cor en dones i homes i l’ha plasmat en cartells i díptics per tal de difondre’ls entre la ciutadania. Aquest material, que s’ha elaborat amb el vistiplau de l’EAP Tàrrega, es distribuirà per tot el municipi. Així mateix, qui vulgui més informació pot trobar recomanacions d’articles científics i/o documentals en aquest enllaç www.tarrega.cat/acciosocial-igualtat-salut/fitxers/campanya-atac-cor

L’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan Vallverdú, la regidora de Salut, Assumpta Pijuan, i el director de l’EAP Tàrrega, Marc Olivart, han presentat aquesta nova acció amb la qual l’Ajuntament de la capital de l’Urgell es referma com a ciutat cardioprotegida. La possibilitat de sobreviure a una aturada cardíaca augmenta notablement si se saben identificar els signes que provoca així com si es té a prop un desfibril·lador i persones familiaritzades amb el seu ús. En aquest sentit, en els darrers anys el consistori ha instal·lat diversos aparells desfibril·ladors en equipaments municipals repartits per tot el nucli urbà. De la mateixa manera, ha ofert formacions gratuïtes perquè la ciutadania es familiaritzés amb l’ús d’aquests aparells.

El Dia Mundial del Cor es commemora cada 29 de setembre des que l’any 2000 la Federació Mundial del Cor, amb el suport de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), designés aquesta jornada amb l’objectiu de conscienciar sobre les malalties cardiovasculars, la seva prevenció, control i tractament. Les malalties cardiovasculars són la primera causa de mort al món. Els infarts de miocardi i els accidents cerebrovasculars costen més de 17 milions de vides cada any i s’estima que la xifra podria arribar als 23 milions l’any 2030.