Tàrrega dona el tret de sortida al Carnaval amb la rua de La Toltes per les sis escoles de la ciutat

Foto: Ajuntament de Tàrrega.

Tàrrega ha començat aquest dijous 24 de febrer una edició del Carnaval que recupera la presència al carrer i que tindrà lloc fins diumenge 27 de febrer.

En total, la Regidoria de Cultura de la capital de l’Urgell, amb el taller d’arts escèniques Cruma, l’associació Satelit Jam, Foment Tàrrega, La Soll i el Centre Cultural, ha programat una quinzena d’activitats que, com de costum, han arrencat amb el Carnestoltes Infantil.

Així doncs, La Toltes, el personatge de la versió infantil de la celebració a Tàrrega, juntament amb els Poca-soltes han donat el tret de sortida al Carnestoltes en una intervenció plena de música i disbauxa, repartint 2.000 xapes personalitzades a tots els infants de la ciutat. Durant la setmana, Cruma - Taller d'Arts Escèniques de Tàrrega ha presentat la versió karaoke de la popular cançó Ja arriba carnestoltes!, que acumula més de 30.000 reproduccions. A més com a novetat, ja es pot escoltar i utilitzar a totes les plataformes digitals: Spotify, Tiktok, Instagram...

Les ganes de festa, retrobaments i alegria han fet penjar el cartell d'"exhaurit" a la representació teatral que tindrà lloc el divendres 25 de febrer al Teatre Ateneu: CORXERA, La fatal banda de Rock&Roll, de la companyia Ca La Pirades, una peça familiar que ens apropa a la música en directe idònia per a una gran festa com el Carnestoltes. A més a més, durant tota la setmana qui ho desitgi pot adquirir el buff de la Toltes. Una edició limitada que es pot adquirir a La Botiga del Museu (c/ Major, 11) o divendres després de l'actuació de Ca La Pirades!.

La jornada d’aquest 25 de febrer, però, començarà amb una nova edició del Comerçtoltes, que es repetirà dissabte. Ambdós dies, els comerços de Tàrrega tornaran a lluir treballades disfresses i decoracions als seus locals i aparadors. El jurat distingirà els cinc millors amb premis en metàl·lic, vals de descompte de Foment Tàrrega, regals i un paquet de falques promocionals a l’emissora municipal, Ràdio Tàrrega. Divendres a la tarda (19 h) també tindrà lloc un taller de maquillatge organitzat per la Regidoria de Joventut al Punt Jove.

Gran Xou de Carnaval a la plaça del Carme

El plat fort del Carnaval 2022 arribarà dissabte 26 de febrer de la mà de l’associació acabada de crear Satelit Jam. Formada pels activistes culturals i amics Javier Morillas i Roger Riu, aquesta entitat sense ànim de lucre va presentar el seu projecte a l’Ajuntament. Així doncs, Satelit Jam ha convidat els artistes Alba Torres, Mireya González i Jordi Claramunt a decorar amb una instal·lació escultòrica de gran format; inspirant-se en el món dels somnis que sorgeixen cada nit, a la plaça del Carme, epicentre d’una autèntica marató de propostes que arrencaran a les 11 del matí amb el Vermut de disfresses i un taller familiar. Les tonades del grup The Ruralites acompanyaran fins a la pausa de dinar, on després arrencarà el Xou de Carnaval (17 h) amb El Pati Podcast, DJs i la participació del públic.

Just abans de la Desfilada i Concurs de comparses (19 h), arribarà a la plaça el protagonista de la festa, el Rei Carnestoltes, que pronunciarà el seu discurs a 2/4 de 9 del vespre. Després del seu sermó es farà entrega dels premis del Concurs de comparses. En total, comptant el Concurs de comparses i el Comerçtoltes, es repartiran més de mil euros en premis en metàl·lic, regals i vals de descompte per gastar als establiments associats a Foment Tàrrega. Per participar-hi caldrà inscriure-s’hi abans del dia 24 a través del formulari en línia que s’habilitarà al web. La jornada culminarà amb una gran Nit musical a partir de les 9 del vespre als locals Al Lío, Ateneu, Carreró i Enigma.

Per tancar aquesta edició del Carnaval, el diumenge 27 de febrer es farà el tradicional ball de disfresses (19 h) amenitzat per l'orquestra Glacé, que oferirà una sessió de música en viu on les cançons d'ara i de sempre conviuran aquesta amb les màscares i les disfresses.