Tàrrega donarà el tret de sortida a Catalunya al Correllengua 2022, dedicat a l’escriptor valencià Joan Fuster

Foto: Ajuntament de Tàrrega.

Agenta (Agrupació d’Entitats de Tàrrega) i la Regidoria de Cultura de la capital de l’Urgell tornen a unir forces amb motiu del Correllengua 2022, un cicle d’activitats festives i reivindicatives en favor de l’ús social del català.

En aquesta ocasió, els actes no es desenvoluparan a la tardor com és habitual a Tàrrega sinó que tindran lloc els dies 10 i 11 de juny, atès que la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL), entitat impulsora de la iniciativa, donarà el tret de sortida a la 26a edició del Correllengua a Catalunya a la capital de l’Urgell. 

Segons han explicat representants d'Agenta, “la CAL va pensar que Tàrrega seria un excel·lent indret per obrir el Correllengua 2022 per diversos motius: pel monument "Als Països Catalans" d'Andreu Alfaro que tenim al Pati, per la relació d'altres edicions entre Agenta i la CAL i pel dinamisme i bona feina que cada any demostrem des de la nostra ciutat”. 

El Correllengua 2022 honorarà la figura de Joan Fuster, escriptor valencià del qual enguany se’n commemora el centenari del seu naixement. Precisament, l’agenda d’activitats arrencarà el divendres 10 de juny a les 8 del vespre a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Tàrrega amb la taula rodona Fuster i Pedrolo, literatura i política, reivindicant així dos autors que destacaren per la seva aferrissada defensa de la llengua catalana. L’escriptora Núria Cadenes i l’historiador Xavier Ferré debatran sobres les similituds i diferències d’ambdós escriptors moderats per Jordi Muñoz, director de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès.

Aquesta activitat també s’emmarca en la programació del premi literari 7Lletres, del qual enguany l’Ajuntament de Tàrrega n’és coorganitzador al costat del Consell Comarcal de la Segarra, la Paeria de Cervera i l'Ajuntament dels Plans de Sió.

El regidor de Cultura, Carlos Vílchez, remarca que “aprofitant el tret d’arrencada del Correllengua a Tàrrega i que enguany es dedica a Joan Fuster, des de la Regidoria de Cultura vam proposar de fer una xerrada que vinculés els dos grans referents cívics i polítics del segle XX, l’escriptor valencià i Manuel de Pedrolo”.