Tàrrega endega la campanya de Nadal amb l’espectacle d’encesa de l’enllumenat nadalenc

Redacció | Foto: Asmaa R. Bellahbib

Tàrrega està a punt de donar el tret de sortida a la campanya de Nadal. Serà aquest dissabte 3 de desembre amb l’encesa de l’enllumenat nadalenc oferint un espectacle exclusiu de la mà de CRUMA, escola de teatre creada a la capital de l'Urgell i gestionada per la companyia de teatre Emília Gargot. Foment Tàrrega, associació de comerços i serveis, organitza l’activitat amb suport de les Regidories de Promoció Econòmica i Serveis Municipals. L’espectacle, titulat ‘Entre llums’, se celebrarà a partir de 2/4 de 7 de la tarda a la plaça Major.

“CRUMA ha dissenyat un muntatge que recrea un món on conviuen totes les possibles llums que ens envolten, petites, grans, literals i metafòriques”, afirmen des de Foment Tàrrega. Aquest poètic espectacle presentarà imatges que posen en valor la llum, com es genera i com en fem ús “des d'un vessant abstracte i visualment impactant”. Serà la quarta vegada que la capital de l’Urgell gaudeixi d’un lluït inici de la campanya comercial de Nadal.

Després de l’espectacle de CRUMA, la benvinguda oficial a les festes culminarà amb l’encesa de totes les lluminàries de Nadal al nucli urbà, de tecnologia LED de baix consum. Per tercer any consecutiu, l’Ajuntament de Tàrrega assumirà de forma íntegra el cost del lloguer i instal·lació dels llums així com del corresponent consum energètic.

Amb aquesta mesura, es vol contribuir des del consistori a enfortir l’activitat comercial en dates tan assenyalades. Val a dir que enguany, s’ha retardat una setmana l’encesa de les lluminàries nadalenques per tal d’estalviar energia i fer front a l’encariment del preu dels subministraments. En aquest sentit, també s’ha apostat per reduir les hores en què els llums funcionaran cada dia. Així ho ha explicat l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú, que ha recalcat que “hem de ser responsables i celebrar les festes d’acord amb el context actual”.