Tàrrega fomenta els valors de l’ecologia amb la 22a Fira del Medi Ambient

Redacció | Foto: Asmaa R. Bellahbib

La Fira del Medi Ambient de Tàrrega enguany arriba a la 22a edició revalidant la seva condició d’altaveu sobre els valors ecològics, la qualitat de vida i les energies renovables. La nova cota tindrà lloc dissabte 15 i el diumenge 16 d’octubre, quan s’aplegaran més d’una cinquantena d’expositors al Pavelló del Club de Natació, la ubicació estrenada l’any passat. El públic tindrà ocasió de descobrir les últimes novetats en sostenibilitat, tecnologies respectuoses amb l’entorn, reaprofitament i recuperació de materials, productes alimentaris ecològics i de proximitat, bioconstrucció, salut i benestar, tèxtil ecològic, energies verdes…

En paral·lel, i en plena sequera a causa de l’emergència climàtica, la 22a Fira del Medi Ambient presentarà una vintena llarga d’activitats de conscienciació ecològica, pedagògica sobre el reciclatge de residus i divulgació de la biodiversitat amb més propostes vinculades a la gastronomia.

Ramon Quadros, director de l’Escola Agrària de Tàrrega explica que aquest any han vist molt convenient parlar del canvi climàtic i com afectarà el planeta. Per aquest motiu han preparat una conferència sobre les evidències de l’existència del canvi climàtic i com afectarà el món a càrrec de dos professionals de rellevant món climàtic, el meteoròleg i home del temps de TV3, Francesc Mauri, i el Dr. Joan Girona, un investigador de l’IRTA en el programa d’ús eficient de l’aigua en l’agricultura. ‘És un repte que la societat vagi coneixent cada vegada més com ens afecta i ens afectarà el canvi climàtic, com haurà de ser la producció d’aliments, com haurà de ser la gestió fe conreus i, per tant, com garantirem el plat a taula de cada dia, que és feina dels pagesos i ramaders d’aquest país’ ens afirma.

L’alcaldessa de Tàrrega també ha remarcat la importància d’aquest tipus d’esdeveniments per tal de conscienciar la ciutadania sobre el medi ambient ‘Aquesta fira, un cop més treballa amb la conscienciació de tenir cura del medi ambient a través de diverses modalitats’.