Tàrrega i la reivindicació del seu patrimoni, a les 'Històries gegants' del Canal 33

Foto: Històries gegants.

Demà, divendres, a les 22.15, el Canal 33 emetrà el sisè capítol del programa “Històries gegants”, que posa el focus en les persones que fan viure el món de la imatgeria popular. Aquest episodi se centrarà en històries de lluita de persones i col·lectius al voltant de la reivindicació del patrimoni, de figures del bestiari o d’establiments.

La perseverança per aconseguir una fita o bé per preservar un patrimoni o una tradició són una part fonamental de la pervivència i de l’auge actual de les festes i la imatgeria populars. En aquest episodi, “Històries gegants” es desplaça a Tàrrega per visitar el seu bestiari, com la Verreta feminista.

El programa també visita altres indrets per acostar-se a casos molt diferents de la lluita de persones o de col·lectius relacionada amb establiments, figures del bestiari, la defensa del patrimoni o la reivindicació de la imatgeria festiva.

Actualment, la imatgeria popular és un sector que viu una gran eclosió a Catalunya, on cada any mou més de tres milions de persones de públic al voltant dels 10.000 esdeveniments que se celebren amb la presència de gegants i figures del bestiari popular.

“Històries gegants” és un programa que aposta per la cultura popular en el marc de la renovació d’imatge i continguts del 33. Produït pel Departament de Programes Culturals de Televisió de Catalunya amb la col·laboració d’E2S Contents, és una proposta sorgida de la crida de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i l’ICEC, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.