Tàrrega inicia un pla per renovar les papereres de la ciutat i incentivar el reciclatge

Foto: Ajuntament de Tàrrega.

L'Ajuntament de Tàrrega ha instal·lat durant els darrers dies 14 noves papereres metàl·liques en diferents indrets del Parc de Sant Eloi, la principal zona verda de la ciutat.

La Regidoria de Serveis Municipals s’ha encarregat d’aquesta actuació en el marc d’un pla que contempla la substitució progressiva d’aquests elements de mobiliari urbà en carrers, places i altres espais municipals, retirant primer els que es troben més malmesos. D’altra banda, i per tal d’incentivar el reciclatge, alguns dels punts escollits al Parc de Sant Eloi compten amb dos receptacles un al costat de l’altre: un destinat per a residus de rebuig i un altre de color groc només per a la recollida selectiva d’envasos. Les papereres grogues s’han col·locat en els indrets on s’han detectat sovint nombroses deixalles abocades d’aquest tipus.

La regidora de Serveis Municipals, Laia Recasens, ha apuntat que aquest model de papereres implantat al Parc de Sant Eloi s’estendrà a altres punts estratègics del nucli urbà durant els propers mesos, en diferents fases i segons les disponibilitats pressupostàries. “Volem fomentar el reciclatge no només des de casa sinó també a la via pública”, ha afirmat la regidora.

En el cas del Parc de Sant Eloi, ha afegit que “és molt important que les persones que passegin o facin esport pel Parc de Sant Eloi dipositin correctament les seves deixalles per a complir els objectius de reciclatge i respectar alhora el medi ambient”. Les 14 papereres del Parc de Sant Eloi s’han col·locat a la part alta de la serra, en el trajecte del camí que uneix l’ermita i la Creu dels Escolapis, itinerari que registra un major nombre de visitants.

Setmana del Medi Ambient a Tàrrega

La capital de l’Urgell ha celebrat des del passat 27 de maig la Setmana del Medi Ambient amb diverses activitats en favor de l’ecologia i la sostenibilitat. El cicle ha estat organitzat per GEMA, entitats i institucions entre les quals també figura l’Ajuntament de Tàrrega. Així, el dissabte es va convocar una macrobatuda liderada l’Agrupament Escolta per recollir residus a l’entorn natural de la ciutat.

D’altra banda, el diumenge 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, es va realitzar una sortida a Montblanquet per a conèixer les papallones de la zona a càrrec de l’entomòleg Joan Carles Hinojosa.