Tàrrega millora el subministrament d’aigua amb actuacions al dipòsit del Parc de Sant Eloi i a l’estació potabilitzadora

Redacció | Foto: Agbar.

Tàrrega ha promogut diverses inversions per millorar el subministrament d’aigua de boca al municipi. Les obres han estat executades per Agbar, companyia gestora del cicle de l’aigua i serveis mediambientals. Les actuacions consisteixen en la instal·lació d’un grup de bombeig paral·lel a l’existent a l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP) per garantir el subministrament d’aigua en situacions de desabastament i, per altra banda, s’han executat els treballs d’impermeabilització del dipòsit del Parc de Sant Eloi.

Per una banda, l’objectiu de disposar d’un segon equip de bombeig instal·lat en paral·lel a l’existent a l’ETAP de Tàrrega és que, en cas de fallida o avaria en l’equip que estava instal·lat, es pugui garantir el subministrament al municipi. El doblatge de la bomba és una solució que Agbar ha ofert a l’Ajuntament de Tàrrega per evitar que hi hagi situacions de desabastament de la població, ja que aquesta instal·lació és un equipament imprescindible i crític.

Aquesta segona bomba centrífuga comptarà amb una instal·lació vertical amb ports d’aspiració i de descàrrega al mateix nivell, i amb un motor aïllat especial per treballar amb convertidor de freqüència. A més, un dels seus avantatges és que millorarà l’eficiència energètica del conjunt, per la qual cosa s’espera traduir la seva instal·lació en un estalvi energètic important per al servei.

En el marc de millora del subministrament d’aigua a Tàrrega, també s’ha impermeabilitzat el dipòsit del Parc de Sant Eloi per tal d’evitar pèrdues d’aigua. S’ha realitzat un estudi geotècnic per veure les afectacions i aplicar les millores. Així s’ha instal·lat una membrana de poliuretà que garantirà l’estanquitat de la instal·lació i s’han executat altres treballs per millorar l’eficiència de la instal·lació. En total, s’actua en una superfície d’adequació de 1.672 m².

Les obres d’impermeabilització tenen un cost de 179.958 euros, sufragats completament per la Diputació de Lleida mitjançant el Pla de Finançament per Inversions en Salut. La instal·lació de l’equip de bombeig de l’ETAP als dipòsits té un import de 39.740 euros.

El gerent d’Agbar, David Gall, ha destacat que “l’objectiu és millorar el servei a la ciutadania amb aquestes actuacions que incrementen la resiliència i l’eficiència de les instal·lacions, per tal de garantir el subministrament i l’excel·lència en el servei”.

Per la seva part, l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú ha destacat la importància d’aquestes dues inversions, “ja que potencien la qualitat del servei de subministrament d’un bé tan essencial com és l’aigua de boca”.