Tàrrega millorarà la connectivitat en zones rurals del terme municipal

Foto: Ajuntament de Tàrrega

Tàrrega millorarà la connectivitat en zones rurals del terme municipal. La Junta de Govern Local ha aprovat la cessió d’un espai a la torre municipal de comunicacions, situada a l’abocador, perquè un operador privat instal·li una antena de tecnologia sense fils Wimax. Aquests equips permetran una major accessibilitat a Internet per part de masies, granges, explotacions agrícoles i cases rurals ubicades al municipi.

El proveïment d’aquest servei pot ajudar, per exemple, a la implantació del teletreball, la instal·lació de càmeres de videovigilància o el control remot dels sistemes de reg entre altres prestacions.

En aquest sentit, el consistori targarí ha considerat la cessió de l’espai a la torre de comunicacions com una acció d’interès general, la qual ha rebut llum verda sense rebre cap compensació econòmica per part de l’empresa operadora. Al mateix temps, la iniciativa pot contribuir al desenvolupament social i empresarial de les zones rurals de Tàrrega frenant-ne així el despoblament. La llicència d’instal·lació de l’antena s’ha concedit per un període de cinc anys prorrogable.

Durant els darrers mesos, diferents operadors de telecomunicacions han desplegat fibra òptica d’alta velocitat als pobles d’Altet, la Figuerosa, Claravalls, Santa Maria de Montmagastrell i EMD El Talladell (Riudovelles es cobreix amb tecnologia Wimax). Tot plegat ha suposat un salt qualitatiu en la capacitat i la velocitat d'accés a Internet a les llars i serveis ubicats als pobles.

S’ha de recordar que la implantació de serveis de telecomunicacions de qualitat als nuclis del terme fou una de les propostes més votades en el primer procés de pressupostos participatius de Tàrrega. La connectivitat en nuclis de menys densitat de població per part d’operadors privats compta amb ajuts del Programa de Banda Ampla de Nova Generació finançat per l’Estat i la Unió Europea.