Tàrrega posa a la venda les entrades de la 27a Temporada d’Arts Escèniques

Text: Redacció / Foto: Ajuntament de Tàrrega

La Regidoria de Cultura de Tàrrega oferirà a partir del 3 d’octubre la 27a edició de la seva Temporada d’Arts Escèniques, que inclourà vuit destacats muntatges fins al mes de febrer. La capital de l’Urgell renova així la seva aposta per un dels cicles més veterans de les terres de Lleida i que l’any passat va aconseguir de mantenir-se en el calendari malgrat la situació de pandèmia. La programació canvia ara de nom per englobar totes les disciplines d’arts en viu (inclou circ, dansa i familiar) i passa a anomenar-se Temporada d’Arts Escèniques. Així, durant aquesta tardor i hivern, noms coneguts de l’escena catalana com són T de Teatre, Pere Arquillué, Nora Navas, Mercè Arànega, La Perla 29 o Pol López, entre altres, desfilaran per l’escenari del Teatre Ateneu.

Els abonaments i entrades per al cicle 2021-2022 es posaran a la venda a partir d'aquest dijous 16 de setembre. S’oferirà de nou l’opció d’abonar-se a tres o quatre funcions. Els tràmits es poden realitzar a través de La Botiga del Museu i el web www.culturatarrega.cat. Val a dir que el dijous 23 de setembre (20.15h) es presentarà la programació al públic en un acte convocat al Club Escola Hípica (camí de Vilagrassa a Verdú). L’acte, a mode de pròleg de la temporada, s’acompanyarà de l’espectacle Si això és un cavall de la Cia. Sense Boxes. Maurici Biosca, ex-membre de Pocaconya, escenificarà aquesta defensa dels animals que convida a riure’ns de nosaltres mateixos.

Tàrrega aixecarà el teló el diumenge 3 d’octubre amb la peça Canto jo i la muntanya balla de La Perla 29. Es tracta d’una peça basada en la novel·la homònima d’Irene Solà, i dirigida per Guillem Albà i Joan Arqué amb text de Clàudia Cedó. Hi prenen la paraula dones i homes, fantasmes i dones d’aigua, núvols i bolets, gossos i cabirols que habiten entre Camprodon i Prats de Molló, una zona d’alta muntanya fronterera que, més enllà de la llegenda, guarda la memòria de segles de lluita per la supervivència, de persecucions guiades per la ignorància i el fanatisme, de guerres fratricides, però que encarna també una bellesa a la qual no li calen gaires adjectius. El muntatge compta amb música de la cantautora Judit Neddermann.

El dissabte 23 d’octubre sortirà a escena Classe de Sixto Paz Produccions amb un repartiment format pels tres joves actors Pol López, Carlota Olcina i Pau Roca. Aquesta tragicomèdia ens convida a plantejar-nos si l’escola és on es defineix part del futur d’una societat i de cadascú de nosaltres, així com dels nostres infants. 'Classe' ens parla de la societat en què vivim a través d’una trobada pedagògica en una aula plena de cadires petites on tres adults es troben per parlar del futur d’un infant.

Un dels plats forts de la programació arribarà el dissabte 6 de novembre de la mà de les T de Teatre, habituals al cicle targarí. En aquesta ocasió, sumant esforços amb la productora Focus, oferiran el segon muntatge teatral de Cesc Gay després de la magnífica acollida de públic i crítica d’ Els veïns de dalt. Gay, considerat un dels cronistes més aguts de les classes mitjanes urbanes, torna als escenaris amb 53 Diumenges, una comèdia sobre les relacions familiars protagonitzades per tres germans que han quedat per sopar i parlar del seu pare, un home que es veu gran i considera que ja no pot viure sol. Pere Arquillué, un dels intèrprets més aplaudits del moment, encapçala un elenc de luxe que completen Cristina Plazas, Àgata Roca i Lluís Villanueva.

Mercè ArànegaJoan Negrié i Albert Pérez protagonitzen Els gossos, producció de Sala Trono que arribarà a la capital de l’Urgell el dissabte 20 de novembre. Aquesta tragicomèdia escrita i dirigida pel dramaturg i director Nelson Valente posa sobre la taula el fet que en moltes ocasions una trobada inesperada, un detall sense importància o un esdeveniment casual serveixen com a detonadors d’una crisi que posarà en joc tots els aspectes de la vida de la Laura, la protagonista, la vida de la qual pateix un daltabaix el dia del seu 40è aniversari.

Prendrà el relleu el dissabte 11 de desembre el muntatge La sort, en què els actors Juli Disla i Jaume Pérez expliquen la seva pròpia experiència com a família homoparental i interracial en el llarg camí administratiu i judicial que té com a finalitat formar una família. A través de la seva experiència íntima, Pérez & Disla parlen de la diversitat, els models de famílies, de com vivim les qüestions racials o sobre quin és l’entorn en el qual es desenvolupen els menors, entre altres assumptes que giren al voltant del procés d’adopció.

El dissabte 15 de gener arribarà a l’Ateneu una obra delirant que parla obertament del suïcidi. Es tracta de L’abraçada dels cucs, una comèdia de Cactus Teatre sobre la mort convertida en un cant a la vida. És el darrer treball de l’actriu Paula Llorens, que protagonitza l’obra al costat de Sergio Caballero, director de l’espectacle i un dels actors i directors més coneguts del País valencià.

El circ també té el seu espai a la temporada teatral targarina amb l’espectacle Creatura de Lapso Producciones. El dissabte 5 de febrer delectaran el públic amb aquest espectacle que empra de fil conductor el Bestiari del Circ escrit per Pepe Viyuela, un maridatge entre arts escèniques, musicals i literàries. L’acurada posada en escena compta amb alguns dels artistes del gènere més destacats del panorama internacional: l’aerealista Elena Vives, el malabarista Totó i el duo format per Marilén Ribot i Matías Marré d’Atempo Circo. Projecte Voltaire completen el cartell amb les seves evocadores creacions musicals.

Finalment, el divendres 18 de febrer es clourà la temporada amb Les irresponsables, espectacle produït per Bitó i La Villarroel que iniciarà la seva gira per Catalunya al Teatre Ateneu després de fer temporada a Barcelona. Nora Navas, Marta Marco i Cristina Genebat donen vida a les tres amigues que protagonitzen aquesta obra sobre l’amistat que dirigeix Sílvia Munt a partir d’un text de l’argentí Javier Daulte. Una comèdia d’embolics on la situació escala minut a minut esdevenint un corrent d’emocions.

Totes les funcions tindran lloc a 2/4 de 9 del vespre al Teatre Ateneu (tret de Canto jo i la muntanya balla, que s’iniciarà a les 7 de la tarda).

Programació de La Xarxa

A banda dels vuit muntatges esmentats, també se’n sumaran set més adreçats al públic familiar en el marc de la programació organitzada per la Fundació La Xarxa amb suport de la Regidoria de Cultura. Són les propostes de La Fornal d’Espectacles (diumenge 17 d’octubre, 19h); La Guilla Teatre (diumenge 14 de novembre, 18h); el Mag Stigman (diumenge 23 de gener, 18h); Tutatis (diumenge 6 de febrer, 18h); Cia La Negra (diumenge 20 de febrer, 18h); Xip Xap (diumenge 6 de març. 18h); i Jordi Quimera (diumenge 3 d’abril, 18h).

Protocols antiCovid

Aquesta edició de la temporada teatral seguirà marcada pels protocols sanitaris de prevenció contra la Covid-19. Entre les mesures que s’han adoptat enguany hi ha la reducció al 70% de l’aforament de la sala amb separació per grups de convivència i reservant les llotges per a grups de més de tres espectadors. De la mateixa manera serà obligatori l’ús de la mascareta i gel hidroalcohòlic. No es distribuiran programes de mà i l’espai es desinfectarà després de cada funció.

Programa de la temporada en format PDF