Tàrrega preveu implantar la recollida porta a porta a partir del 15 de setembre

Foto: Marina Rúbies.

Tàrrega preveu implantar el sistema de recollida porta a porta a partir del pròxim 15 de setembre.

L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú ha fet pública la data en el marc de la reunió de treball que han mantingut els membres de l’Equip de Govern amb el director de l'Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire, a la seu de Cartaes.

Pijuan ha explicat que la recollida selectiva a domicili s'iniciaria a tota la ciutat i pobles agregats alhora, amb la recollida de dues fraccions: la resta i l'orgànica. Romandran als carrers els contenidors selectius de paper, vidre i envasos. Per tant, es preveu implementar un model similar al d'Agramunt.

L'alcaldessa ha detallat que es preveu l'inici dels preparatius pel porta a porta durant el mes de maig, amb xerrades informatives per a tota la ciutadania, la conscienciació i el repartiment de material per a la recollida. Des del consistori i el Consell Comarcal s'han programat reunions quinzenals per a definir tots els detalls de la implantació, com seria l'organització de la recollida en blocs de pisos, entre altres característiques a definir.

Des de l'ajuntament es considera que canviar el model de recollida és “absolutament necessari perquè ara mateix a Tàrrega reciclem molt menys del que hauríem”. L’índex de reciclatge a la capital de l’Urgell actualment se situa en el 28,3%. “Amb el porta a porta esperem com a mínim doblar aquesta xifra”, ha afegit la regidora de Serveis Municipals, Laia Recansens.

Per la seva banda, el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire, ha recordat que aplicar la recollida selectiva és una obligació i ha destacat que el porta a porta (que ja s’aplica en 300 municipis d’arreu de Catalunya) és un sistema d’alta eficiència, “el que millors resultats ens permet obtenir”. Durant la seva visita a Tàrrega, Peraire ha visitat la deixalleria municipal i la seu de Cartaes, situades al polígon Riambau. Peraire ha lloat la tasca d’equips com el que lidera Alba Coma així com el compromís de “consistoris valents” com el de Tàrrega que treballen activament en polítiques de prevenció de residus.