Tàrrega programa l’adaptació de ‘Terra Baixa’ dirigida per Àngel Llàcer

Foto: Ajuntament de Tàrrega.

La Regidoria de Cultura de Tàrrega oferirà el pròxim 22 d’octubre (20:30 h) la representació de l’adaptació de l’obra Terra Baixa d’Àngel Guimerà que dirigeix Àngel Llàcer en el marc de la 28a edició de la seva Temporada d’Arts Escèniques, que inclourà altres destacats muntatges de diverses disciplines artístiques. Davant l’elevada expectació que ha generat, la capital de l’Urgell posarà demà dimecres 30 de març a la venda les entrades per a aquesta nova versió del clàssic d’Àngel Guimerà forjada en el marc del programa televisiu El Llop, emès aquest hivern per TV3. Les entrades es podran adquirir al web i a la Botiga del Museu (c/ Major, 11).

Així doncs, aquesta tardor es podrà veure al Teatre Ateneu de Tàrrega aquesta versió d’un dels grans clàssics de la dramatúrgia en català interpretada per onze actors i atractius amateurs, entre els quals destaquen el targarí Marc Andreu i la fuliolenca Alba Segarra.

Tots dos formen part de la companyia de Terra Baixa, formada després de fer 250 càstings a Cervera, Valls, Manresa i Olot i una gran final on van arribar 33 dels més de 1.500 candidats que s’hi havien presentat.

Marc Andreu, que no ha parat de fer teatre des dels 7 anys, que va aparèixer en una adaptació de la nadala Pastorets de la muntanya, interpreta el paper de Josep Perdigó. Ha representat Mar i Cel, Pirates, Antígona o Aurora Degollada, entre d’altres.

Per la seva banda, Alba Segarra, en el paper de Nanda Perdigona, té formació d’interpretació en molts àmbits diferents. Treballa com a educadora social i actualment es troba estudiant el postgrau d’arts escèniques i educació en l'especialitat de teatre.

Sota les ordres del televisiu Àngel Llàcer, juntament amb nou actors i actrius més, donen vida als personatges de l’obra en la qual Àngel Guimerà planteja el conflicte constant entre dos mons antagònics i irreconciliables, reflex de les influències realistes i naturalistes de l'època en què Terra Baixa fou escrita: el món pacífic que representa la Terra Alta, i la Terra Baixa, llar de personatges mesquins i profundament corromputs.

Després d’haver mostrat davant dels espectadors com es crea un espectacle teatral des de zero tot reivindicant la qualitat del teatre amateur, Terra Baixa inicia una gira que els durà per escenaris de tot Catalunya.