Tàrrega projectarà cinc films nominats als Premis Gaudí

Foto: Ajuntament de Tàrrega.

Els Cinemes Majèstic de Tàrrega acolliran el divendres 4 i el dissabte 5 de març la projecció de cinc films catalans nominats als Premis Gaudí 2022 dins el marc del Cicle Gaudí, el circuit estable de cinema català. La iniciativa és fruit d’una entesa entre el Circuit Urgellenc, la Regidoria de Cultura de Tàrrega i l’Acadèmica del Cinema Català. Aquesta serà la segona edició del Cicle Gaudí Tàrrega.

La directora de l’Acadèmia, Judith Colell, ha assistit de manera telemàtica a la presentació de la programació acompanyada de l’alcaldessa de la ciutat, Alba Pijuan Vallverdú, el regidor de Cultura, Carlos Vílchez, i el gerent de Circuït Urgellenc, Pere Aumedes. Totes les parts han refermat la importància de seguir apostant per la cultura audiovisual en català i han celebrat l’èxit aconseguit pel filmAlcarràs, guanyador de l’Os d’Or a la Berlinale la setmana passada i on hi actuen, entre d’altres, alumnes de l’escola targarina de teatre Cruma. De la mateixa manera, Judith Colell ha posat en valor que el cinema català enguany ha estat reiteradament premiat en nombrosos festivals, com és el cas de dues de les pel·lícules que es projectaran a Tàrrega en la segona edició del Cicle Gaudí. Per la seva part, l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú i el regidor de Cultura han refermat el compromís del consistori amb la cultura i el cinema, alhora que han reivindicat la llengua catalana com a expressió artística i cultural.

La programació del Cicle Gaudí Tàrrega, a més, comptarà amb la presència a la sala de directors, intèrprets i equips tècnics dels films per promoure el contacte directe entre els creadors i els espectadors. La cita arribarà la mateixa setmana que l'Acadèmia del Cinema Català atorgarà els seus guardons anuals, els Premis Gaudí, que enguany arriben a la 14a edició.

L’estrena del certamen als Cinemes Majèstic tindrà lloc el divendres 4 de març a 2/4 de 9 del vespre amb la projecció del film històric El ventre del mar d’Agustí Villaronga, que opta a 12 categories, i el curtmetratge L’Estrany d’Oriol Guanyabens,  que retrata un campament infantil d'estiu des de la mirada d'un nen solitari i introvertit. Val a dir que la sessió inaugural és previst que compti amb la presència d’Oriol Guanyabens i Martí Atance, director i actor del curt L’Estrany respectivament, així com de l’actor protagonista de la cinta d’Agustí Villaronga, Roger Casamajor, premiat al Festival de Málaga pel seu paper en aquesta pel·lícula que també en va seduir el jurat.

El dissabte 5 de març a les 6 de la tarda arribarà el torn de Tros, l’òpera prima de Pau Calme, i que és l’adaptació cinematogràfica de la novel·la homònima de Rafael Vallbona, ambientada en una localitat fictícia de Ponent, Alcastrer, amb robatoris, un crim i la boira com a eixos argumentals. El director i la productora d’aquest film rodat a les comarques de Lleida, Pau Calpe i Nati Escobar, assistiran a la projecció. Finalment, a partir de 2/4 de 9 del vespre es podrà veure la pel·lícula Sis dies corrents de Neus Ballús, que relata el dia a dia de la vida d’un treballador immigrant a Catalunya, i el curtmetratgeAnimal Salvatge de Maria Besora, sobre el curiós vincle d’una nena de tres anys amb els animals. Mohamed Mellali i Valero Escolar, els actors protagonistes de Sis dies corrents es desplaçaran fins a Tàrrega per assistir a la sessió.