Tàrrega recorda les víctimes de violència masclista plasmant el seu nom en un mural de gran format

Redacció | Foto: Asmaa R. Bellahbib

Amb motiu del Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència envers les Dones que es commemora cada 25 de novembre, l'Ajuntament de Tàrrega continua la campanya 'Diguis prou, no estàs sola'. Es tracta d'una iniciativa amb què la capital de l'Urgell treballa des de l'any 2014 en prevenció i sensibilització contra les violències masclistes. El lema d'enguany 'Com una ona expansiva' reivindica que cada feminicidi té un impacte en la societat que va molt més enllà de l'entorn proper de la víctima. La regidoria d'Igualtat coordinarà una dotzena d'activitats de conscienciació entre el 25 d'octubre i el 25 de novembre, propostes que compten amb el suport de diferents entitats, institucions i ciutadania.

Avui l'Ajuntament ha presentat un mural de gran format, dissenyat per Rosa Colilles Bresco, en homenatge totes les dones assassinades per la seva parella o ex-parella els darrers vint anys, des de l’any 2003 (any en què es comencen a recollir oficialment aquestes dades) fins al 26 d’agost de 2022. L'obra reprodueix el nom de les 1.158 les dones assassinades, al dia d'avui ja són 7 dones més assassinades. La presentació d’aquest mural commemoratiu ha donat el tret de sortida a tot un mes d’activitats per sensibilitzar tota la població sobre les conseqüències de les violències envers les dones pel fet de ser dones.

Entre les activitats més destacables trobem la lectura del Manifest divendres 25 de novembre a la plaça Major junt amb un minut de silenci en memòria de les dones i criatures assassinades per violència masclista. I el mateix 25 de novembre a la tarda (19:30 h), la plaça Major de la capital de l’Urgell acollirà l’activitat ‘Com una ona expansiva’. Cruma Taller, amb la col·laboració de la Coral Vedruna Sant Josep i Marcel Fabregat, ha preparat un emotiu espectacle per reivindicar la fi de totes les formes de violència vers les dones.

L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú ha destacat la necessitat de seguir treballant en aquesta línia mentre se segueixi exercint violència contra les dones: “Enguany la programació posa èmfasi en dotar d’eines la nostra societat per fer-hi front”.