Tàrrega recupera la Festa de l’Arbre al Parc de Sant Eloi

Foto: Ajuntament de Tàrrega.

Tàrrega va recuperar aquest diumenge la celebració de la Festa de l’Arbre al Parc de Sant Eloi, el pulmó verd de la ciutat.

La trobada, de tradició centenària i vinculada als orígens de l’Associació dels Amics de l’Arbre, va tornar al calendari després que els dos darrers anys s’hagués de cancel·lar a causa de la pandèmia.

Es tracta d’una activitat convocada en els primers compassos de la primavera amb la qual es convida la ciutadania a gaudir de la riquesa natural d’aquest gran espai verd municipal.

L’acte central va ser la plantada d’un lledoner commemoratiu vora el pla dels dipòsits, a la part alta de la serra. Hi van participar l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú; la regidora de Serveis Municipals i Medi Ambient, Laia Recasens; i el president de l’Associació dels Amics de l’Arbre, Jaume Aligué; a més d’altres edils del consistori i representants del Consell Comarcal de l’Urgell, que s’ha sumat per primera vegada a la festa aportant un inflable infantil amb missatges pedagògics sobre la importància del reciclatge.

Per la seva part, l'alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú va posar en relleu la tasca dels Amics de l’Arbre com a masovers del Parc de Sant Eloi i “els seus esforços en favor de la contínua millora d’aquest emblemàtic espai natural de Tàrrega”. A més, va destacarel significat de recuperar la festa després de dos anys d’aturada, “un altre exemple de retorn progressiu a la normalitat”.

En aquest mateix sentit també es va expressar el president dels Amics de l’Arbre, Jaume Aligué, el qual va oferir als visitants una visita guiada pel parc; destacant l’indret del vessant sud on recentment s’han plantat pins pinyoners, a tocar del camí que porta cap a la torre del Morlans.

Aligué també ha avançat que el mes de setembre s’inaugurarà, en el marc de l’Aplec de Sant Eloi, la plaça dedicada a Gonçal Crespo (1933-2009), religiós que formà part de la comunitat de l’Escola Pia de la ciutat durant 23 anys. Un esmorzar popular amb pa torrat i arengada ha completat la matinal, en què els visitants han hagut de plantar cara al fred.