Tàrrega recupera la Nit de l’Esport al Teatre Ateneu

Redacció | Foto: Ajuntament de Tàrrega.

La setzena edició de la Nit de l’Esport Targarí se celebrarà el dissabte 16 de juliol, acte en què es concediran guardons tant a títol individual com per equips en reconeixement dels mèrits assolits durant les tres darreres temporades.

La capital de l’Urgell recupera així la gran gala en honor als esportistes locals després de dos anys d’aturada a causa de la pandèmia. La convocatòria, organitzada per la Regidoria d’Esports, tindrà lloc al Teatre Ateneu a partir de 2/4 de 9 del vespre. En el decurs de la trobada es lliuraran vora una trentena de distincions.

Pel que fa als guardons, la Nit de l’Esport Targarí 2022 mantindrà la fórmula dels últims anys, segons la qual cada club decideix els premiats d'entre els seus jugadors, equips, entrenadors, directius i col·laboradors. Ara bé, en aquesta ocasió, la Regidoria d’Esports també concedirà 8 accèssits especials a esportistes de primer nivell que no militen en clubs de Tàrrega, però que destaquen pel seu palmarès.

A banda d’aquests premis especials, en el marc de la gala es concediran 7 guardons a títol individual i 11 trofeus d’equip (amb un total de 140 medalles a cadascun dels integrants dels equips reconeguts). En total, hi seran representats fins a 14 esports en diferents modalitats.

RECONEIXEMENTS ATORGATS PER LA REGIDORIA D’ESPORTS

ARNAU MONNÉ: Atleta velocista. Campió d’Espanya Sub-20 el 2019, tercer de la Categoria Absoluta l’any 2020 i tercer d’Europa Sub-23 als Europeus d’Estònia 2021, entre altres èxits.

JOSEP RAMON SANAHUJA: Corredor de la categoria Màster 45, aconseguint en els darrers tres anys 13 medalles a nivell català, 2 d’Espanya i 2 europeu, especialment en 1.500 metres i relleus.

MARINA ISAN: Ciclista federada professional del 2018 al 2021. Corredora de l’equip català Massi Tàctic. Ha participat en curses del calendari UCI WORLD TOUR femení.

XAVIER BADIA: Atleta de mitja i llarga distància. Importants èxits en les darreres temporades. Aquest mateix any 2022 ha estat campió de Catalunya en 10.000 metres i sisè d’Espanya en 10 km ruta de la Categoria Absoluta. Primer Campió d’Espanya 5k al Campionat d’Espanya 5.000 metres lliures disputat a Nerja.

FRANCESCA BORI: Tiradora plena d’èxits, destacant els Campionats d’Espanya de l’any passat en carabina llarga a una distància de 50 metres i al 2018, també campiona de 100 metres. Gran promotora d’aquest esport a nivell estatal.

MANEL SECO: Ciclista veterà especialitzat en contrarellotge. Ha aconseguit grans èxits entre els quals destaquen el títol de  sotscampió d’Espanya els anys 2019 i 2020 i el primer lloc aconseguit l’any passat a Valladolid.

RAÜL ARENAS: Esportista dedicat especialment a aconseguir reptes solidaris corrent llargues distàncies i recaptant fons per donar-los a persones o entitats socials. Ja suma cinc els reptes aconseguits amb èxit.

JORDI JIMÉNEZ: Seleccionador català de futbol de les categories Sub-14 i Sub-12, durant les darreres tres temporades. En la darrera, ha aconseguit el Campionat d’Espanya per seleccions autonòmiques en ambdues categories.