Tàrrega segueix conscienciant la ciutadania amb activitats per a la sensibilització mediambiental

Foto: GEMA Tàrrega.

Tàrrega impulsa una nova campanya ecològica que té com a objectiu demostrar que cadascun de nosaltres juga un paper cabdal en la preservació del nostre entorn. Amb aquesta acció es vol conscienciar la ciutadania per evitar la contaminació del medi natural a causa de la proliferació de residus.

Es tracta d’una iniciativa transversal que aplega esforços de les entitats GEMA, La Soll, Cartaes, Foment Tàrrega, Agrupament Escolta, el Museu Trepat, Circusa, XMPublicidad, Urgellnet, Consorci per a la Gestió de Residus Urbans de l’Urgell, Consell Comarcal i Ajuntament de Tàrrega. La campanya també llançarà missatges contra el malbaratament alimentari, reduir els plàstics d’un sol ús o fomentar la reparació i reutilització.

Aquest programa d’activitats en favor de la preservació de l’entorn i la sostenibilitat es desenvolupa amb activitats participatives fins al 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, cercant la participació de tot el teixit associatiu i la comunitat educativa.

Entitats i institucions han programat diverses activitats ecologistes i mediambientals a fi d’aprofundir en la prevenció de residus, com és el cas del taller de Boc’n’rolls que oferirà Cartaes el divendres 3, a 2/4 de 6 de la tarda o la xerrada sobre salut femenina a càrrec d’Anna Puigdemasa, impulsora del projecte Rusccus, que ja va donar el tret de sortida al programa el divendres 27. Segons ha explicat la regidora de Serveis Municipals i Medi Ambient de Tàrrega, Laia Recasens, “aquesta xerrada-taller organitzada conjuntament amb el Consell Comarcal va en la línia de treball de la Regidoria de Medi Ambient, que des de principis d’any treballa en l’elaboració d’una guia sobre menstruació sostenible”.

Alhora, la Setmana del Medi Ambient inclou actes que valoren el patrimoni històric i rural del terme municipal de Tàrrega com a la resta de la comarca, com són la presentació del conte i el documental Pedres plenes de vida, el divendres 3 a les 7 de la tarda, organitzada pel Grup GEMA.

La programació es completa amb una macrobatuda per netejar l’entorn urbà el dissabte 4 a les 10 del matí, que enguany com a novetat premiarà les entitats amb més participació; i una ruta per conèixer les papallones que habiten a la comarca a càrrec de l’entomòleg Joan Carles Hinojosa el diumenge 5, a 2/4 d'11.

La Setmana del Medi Ambient, que reactiva la campanya Stop Residus Tàrrega, també inclou l’enregistrament d’un vídeo convidant la ciutadania a “recalcular o repensar l’impacte que tenen algunes de les nostres accions quotidianes sobre el medi ambient. Sovint, introduint petits canvis podem reduir el nombre de residus”, ha explicat l’edil de Medi Ambient de Tàrerga. Aquest espot, que ha estat editat pel Museu Trepat i compta amb la col·laboració de comerços associats a Foment Tàrrega, es difondrà a través de les xarxes socials i les pantalles de Cinemes Majèstic.