Tàrrega transforma el seu Parc de Nadal en un gran espai d'aventura i activitats a l'aire lliure

Foto: Ajuntament de Tàrrega

El Parc de Nadal de Tàrrega enllesteix els preparatius per celebrar la 35a edició del 27 al 30 de desembre i del 3 al 4 de gener, i en un horari no habitual: de les 11 del matí a la 1 del migdia i de les 4 a les 7 de la tarda.

La Regidoria de Cultura, organitzadora de l’esdeveniment, dotarà de propostes lúdiques i formatives un espai total de 6.000 metres quadrats repartits entre el parc del Reguer, l’Espai Fassina i la plaça de les Nacions Sense Estat. Així doncs, la capital de l’Urgell recupera el seu parc nadalenc després que l’any passat s’hagués de suspendre a causa de la pandèmia i se substituís per un nou cicle d’activitats familiars. Enguany, el saló de la infància de Tàrrega se celebrarà a cel obert amb la finalitat d’oferir un entorn segur a les famílies.

Es trobaran múltiples al·licients com a alternativa a les vacances de Nadal. Seran una vintena d’activitats amb tallers, atraccions, ponis i rucs, circ, un circuit de vehicles elèctrics i un altre per a bicicletes. Un dels plats forts d’aquesta edició del saló infantil serà el gran circuit d’aventura habilitat al parc del Reguer, que inclou una tirolina d’anada i tornada, un circuit de ponts i un rocòdrom.

La programació fomentarà la creativitat dels infants amb la realització de manualitats, màscares, escultures o slime. No hi faltarà un passatge del terror per als més intrèpids a la travessia del Forn organitzat pels joves de l’Agrupament Escolta de Tàrrega o una mostra de gegantons i capgrossos targarins a càrrec de la Fal·lera Gegantera.

“Des de la Regidoria de Cultura hem volgut mantenir en el calendari un dels trets característics de Tàrrega i una de les activitats de les vacances de Nadal més esperades per la mainada tot adaptant-la a les circumstàncies actuals. Hem preparat un Parc de Nadal segur i divertit alhora”, explica el regidor de Cultura, Carlos Vílchez.

La inauguració oficial tindrà lloc el dilluns 27 de desembre, a les 6 de la tarda, amb el Cacauero i el lliurament de premis del concurs del cartell, el qual és obra enguany d’Alexandra Apetreii. A més a més, les obres presentades pels escolars de la ciutat en el marc del certamen es podran admirar en una exposició que es podrà visitar cada dia del Parc de Nadal. Alhora, el grup de Diables infantils de BAT posarà el punt final a l’activitat el 4 de gener a les 7 de la tarda.