Territori licita les obres de la nova estació de busos de Tàrrega, per 3,5 MEUR

Redacció | Foto: Asmaa R. Bellahbib

Divendres, 2 de desembre, el conseller de Territori, Juli Fernàndez i Olivares, conjuntament amb el delegat de Govern de Lleida, Bernat Solé i l'alcladessa de Tàrrega, Alba Pijuan Vallverdú, van presentar a Tàrrega les obres per a la construcció d'una nova estació d'autobusos al municipi, coincidint amb l'inici de la seva licitació per un import de 3,5 MEUR. La nova instal·lació es construirà davant de l'estació de tren, a la banda nord de les vies, al carrer Santes Espines, de manera que potenciarà la intermodalitat bus-tren. Es preveu que rebi uns 113.000 usuaris de la dotzena de línies que tenen parada a la capital de l'Urgell. Els treballs començaran la primavera vinent i tindran un termini d'execució de 18 mesos.

L'estació constarà d'una platja de set andanes per a l'estacionament d'autobusos i una edificació de planta baixa per a donar servei als usuaris. El tret més destacable és que l'edificació estarà semisoterrada, de tal manera que la seva coberta s'urbanitzarà per crear un nou espai públic pel que fa al carrer de les Santes Espines, que dotarà la ciutadania d'un nou espai d'esbarjo i trobada. La parcel·la on s'ubicarà l'estació té una superfície de 4.600 m².

Tàrrega disposa actualment d'una estació de busos, situada al carrer del Migdia, que quedarà fora de servei un cop es posi en funcionament la nova. La construcció de la nova estació d'autobusos compta amb finançament dels fons europeus Next Generation.

Pròximament, el Departament de Territori i l'Ajuntament de Tàrrega signaran el conveni que recollirà l'acord de col·laboració per a la construcció i manteniment de la nova estació. L'Ajuntament cedirà a la Generalitat els terrenys per executar les obres i, un cop finalitzades, el municipi assumirà el manteniment de la instal·lació.

La nova estació de Tàrrega s'emmarca en les polítiques que el Govern està desenvolupant per a la millora del transport públic a la demarcació de Lleida. En el cas de l'autobús, a més de les millores de serveis que ha anat implantant, el Departament de Territori té programada la construcció de diverses estacions de bus, totes amb fons europeus Next Generation. Així, a més de la de Tàrrega que ara es licita, cal remarcar les següents:

  • Lleida: Amb una inversió estimada de més de 40 MEUR, la nova estació de busos de Lleida suposarà una de les actuacions més ambicioses d'aquestes característiques a tot Catalunya dels últims anys. S'ubicarà al voltant de l'antiga farinera de la Meta i els Docs, al costat de l'estació de ferrocarril de Lleida, per a potenciar la intermodalitat del transport públic. Les obres es licitaran en els pròxims mesos. Ocuparà una superfície d'11.600 m², disposarà de 28 andanes i donarà resposta a una demanda que actualment ja se situa en els 1,4 milions de viatges anuals.
  • Juneda: Recentment, Territori ha adjudicat l'obra per a construir una nova estació de busos a Juneda per un import d'uns 500.000 euros. Es preveu que entri en funcionament l'estiu vinent. Permetrà millorar la prestació dels serveis d'autobús i la comoditat dels usuaris respecte de les actuals parades amb què compta el municipi a hores d'ara.
  • Almacelles: El Departament ha impulsat la licitació de les obres per a construir una nova estació de busos a Almacelles per un valor d'1,6 MEUR. El complex s'ubicarà al carrer Joan Maragall, al centre de la població, i s'emplaça en una parcel·la de 1.700 metres quadrats.