Torna a escena el festival de cervesa dels Pirineus Red Mountain

Foto: Joan Llimiñana Sabaté.

Aquest dissabte 18 de juny, el festival transfronterer de cerveses artesanes de muntanya reuneix a la Pobla cervesa, gastronomia i actuacions de grups reconeguts.

Després de dos anys d’aturada per la situació de pandèmia, la fàbrica de cervesa artesana Ctretze Pirineus i l’Ajuntament de la Pobla de Segur, amb la col·laboració del programa 'Al teu gust, aliments del Pallars', celebrarà la tercera edició del Red Mountain Beer Festival, el festival transfronterer de cervesa artesana de muntanya.

Es tracta d’una proposta festiva nascuda amb la voluntat d’impulsar la comarca del Pallars Jussà i de traure profit les microcerveseries dels Pirineus, els seus impulsors, el territori que les acull i la qualitat dels productes que elaboren.

En aquesta nova edició, el Festival creix en cerveses, en espais temàtics i cuida especialment la programació musical. Al Red Mountain, els visitants hi podran trobar zones segmentades en funció del públic al qual s’adrecen o de les seves preferències segons el moment del dia: Red chillout, Red diner, Red junior, Red restaurant, Red on tap i Red music.

Les 20 cerveseries participants procedeixen de Navarra, el Ripollès, la Garrotxa, Irun, Osca, Àlava, el Pallars Jussà, la Vall d’Aran i Andorra, i entre totes hi aportaran més de 50 tipus de cerveses diferents.

Les cerveses se serviran directament des dels 20 tiradors instal·lats en una única barra. El catàleg és ampli i divers i permetrà al públic tastar cerveses amb graduacions que van del 4 a l’11% ABV, entre una àmplia la gamma d’estils: des d’American Pale Ale fins Bourbon Barrel Ages i Sours.

Pel que fa a les propostes gastronòmiques, els 8 productors i restauradors participants són establiments del Pallars Jussà, que donaran a tastar plats i platillos originals i elaborats amb producte de proximitat. Els visitants podran gaudir d’una oferta de qualitat, singular i atractiva, que serà presentada en format de tastos. Es posaran a la venda uns tiquets de degustació que donaran accés tant a cerveses com a gastronomia.

Aquest any, el festival posa l’accent en la música. Està prevista l’actuació de dos grans grups: Sam y la empresa, amb temes propis i versions dels 80, i Sexenni, amb música urbana de Lleida amb un estil que viu a cavall entre les diferents facetes de l'urban: reggaeton, trap i experimentant amb la fusió d'altres gèneres.