Torna amb força la Mostra de Vins i Caves de Proximitat d’Agramunt, DVins

Foto: Diputació de Lleida.

La diputada Mercè Carulla; l’alcaldessa d’Agramunt, Sílvia Fernández; el president de l’Associació Festa, Gastronomia i Cultura, organitzadora de DVins, la Mostra de Vins i Caves de Proximitat, Jordi Figuera, i el responsable de comunicació de la Mostra de Vins, Josep Bertran, han participat en la roda de premsa de presentació de la 8a Mostra de Vins i Caves de Proximitat DVins, d’Agramunt, que se celebrarà el dia 28 de maig.

La mostra enològica i gastronòmica, un certamen destinat a la promoció dels vins de proximitat i la gastronomia de qualitat, s’iniciarà amb activitats repartides durant el matí i la tarda.

Tot i que l’obertura de la mostra serà les 17.30 hores, l’organització continua potenciant el matí de dissabte amb la 6a edició de la ruta enològica-cultural, tal com ha explicat Josep Bertran. “Es tracta de la visita de quatre llocs emblemàtics del patrimoni local on es realitzaran maridatges de vins i gastronomia de productors agramuntins. Per a aquesta sisena edició de la ruta, l’eix temàtic dels espais que es visitaran són les narracions del llibre Temps d’estrena, on el poeta de Riella, Guillem Viladot, explica els seus inicis vitals”. Aquest acte es realitza en col·laboració amb l’Any Viladot, que s’està celebrant arreu de Catalunya.

Les activitats de tarda s’inicien a les 17.30 hores amb l’obertura de la mostra al Passeig del Sió. La mostra d’enguany inclou la presència de quasi una quarantena d’estands “on el públic assistent podrà degustar els vins dels principals cellers de les bodegues de la DO Costers del Segre, DO Conca Barberà, DO Montsant i DO Cava, iproductes gastronòmics de qualitat de l’Urgell”, ha destacat Jordi Figuera. En total, seran més de 130 varietats diferents de vins i caves a l’abast dels assistents. Per a aquesta edició, l’organització espera normalitzar el consum de vins autòctons i de productors de proximitat.

Mercè Carulla ha desitjat que la mostra “sigui tot un èxit amb aquesta mescla de cultura i gastronomia, i més amb l’empremta de l’any Viladot que li afegeix un plus”. En aquest sentit, ha afegit que “la presència de productes de proximitat fa la mostra més propera”.

Per la seva banda, Sílvia Fernández ha explicat que la mostra se celebra “en un dels indrets més característics d’Agramunt, com és el Passeig del Sió, i més concretament al costat del pont romànic, que posa en valor el nostre patrimoni”. També ha agraït als organitzadors que, malgrat l’època de pandèmia, hagi seguit apostant per la mostra.

Pel que fa als productes alimentaris, l’organització de DVins ha convidat a participar al col·lectiu de refugiats ucraïnesos. Gràcies a la seva presència, els assistents podran degustar varietats gastronòmiques del seu país i col·laborar en el recapte de fons d’ajuda als refugiats.

Per a aquesta edició, l’organització espera superar les 20.000 degustacions que es van servir en l’edició de l’any 2019. Altres activitats incloses en la programació són les actuacions musicals de folk del grup ‘La Catxibanda’ i el concert del grup cerverí ‘The Pink Goats’, a més del concurs de sardanes que s’organitza ben a prop de lloc de celebració de la mostra.

Després de l’èxit de la darrera edició presencial de la mostra, l’organització ha decidit modificar la distribució dels estands dels cellers i productes gastronòmics per facilitar la comoditat dels assistents i guanyar espai.

En les darreres edicions de la mostra DVins, s’ha registrat una afluència de més de 20.000 visitants. L’organització espera que enguany augmenti l’assistència de públic gràcies a l’èxit de les darreres edicions i les ganes de tornar a les activitats presencials després de dos anys de confinaments i restriccions.