Torna el DVins d'Agramunt després de dos anys d'aturada

Foto: DVins Agramunt.

Com a signe de retorn de la normalitat, la primavera agramuntina tornarà a estar marcada per una nova edició de la mostra enològica i gastronòmica DVins, Mostra de vins i caves de proximitat. Un certamen destinat a la promoció dels vins de proximitat i la gastronomia de qualitat que, en la seva vuitena edició, tindrà lloc el dissabte 28 de maig a la capital del Sió.

La prèvia de la mostra i acte de presentació,  el dissabte 14 de maig, i va consistir en un tast guiat de vins de la DO Costers del Segre per a tots els col·laboradors del DVins dirigit pel sommelier Jordi Martínez, millor sommelier de Catalunya i Andorra 2017.

El gruix del certamen arribarà el dissabte 28 amb activitats repartides durant el matí i la tarda. Tot i que l’obertura de la mostra serà les cinc de la tarda, l’organització continua potenciant el matí de dissabte amb la 6a edició de la ruta enològica-cultural.

Una ruta que consisteix en la visita de quatre llocs emblemàtics del patrimoni local on es realitzaran maridatges de vins i gastronomia de productors agramuntins. Per aquesta sisena edició de la ruta, l'eix temàtic dels espais que es visitaran són les narracions del llibre Temps d’estrena, on el poeta de Riella explica els seus inicis vitals. Aquest acte es realitza en col·laboració amb l’Any Viladot que s’està celebrant arreu de Catalunya.

Les activitats de tarda s’inicien a les cinc amb l’obertura de la mostra al Passeig del Sió. La mostra d’enguany inclou la presència de més d’una trentena d’estands on el públic assistent podrà degustar els vins dels principals cellers de les bodegues de la DO Costers del Segre i DO Cava, i productes gastronòmics de qualitat de l’Urgell. En total, seran més de 130 varietats diferents de vins i caves a l’abast dels assistents.

Col·laboració amb els refugiats ucraïnesos.

Pel que fa als productes alimentaris, l’organització del DVins ha invitat a participar el col·lectiu de refugiats ucraïnesos d’Agramunt i la Segarra. Gràcies a la seva presència els assistents podran degustar especialitats  gastronòmiques del seu país i col·laborar en el recapte de fons d’ajuda als refugiats.

Per aquesta edició l'organització espera superar les 20.000 degustacions que es van servir en l'edició de l'any 2019. Una edició que és, fins ara, la més exitosa de les que s'han realitzat però que l'organització té ganes de superar. Altres activitats incloses dins la programació són les actuacions musicals de folk del grup La Catxibanda i el concert del grup cerverí The Pink Goats.

Nova distribució de l’espai.

Després de l’èxit de la darrera edició presencial de la mostra, l’organització ha decidit modificar la distribució dels estands dels cellers i productes gastronòmics per facilitar la comoditat dels assistents i guanyar espai.

En les darreres edicions de la mostra DVins, s’han registrat una afluència de més de 20.000 visitants. L’organització espera que enguany augmenti l’assistència de públic gràcies a l’èxit de les darreres edicions i les ganes de tornar a les activitats presencials després de dos anys de confinaments i restriccions.