Torna la festa de l’Aquelarre "el més normal possible" als carrers cerverins

Redacció | Foto: Asmaa R. Bellahbihb

Després de dos anys de pandèmia, torna l'Aquelarre a Cervera "el més normal possible", com va remarca Mireia Brandon, la regidora de Festes del municipi.  Tot i que a conseqüència de les retallades, s'han reduït d'entre el 30% i el 40% de mitjana en tarimes, estructures i material pirotècnic.

El divendres 26 d'agost arrancarà l'Aquelarre de Cervera 2022, la gran festa del foc, la música i les bruixes de les terres de Ponent. El tret de sortida tindrà lloc a la plaça Universitat a les 7 de la tarda, amb la Trobada de bèsties de foc, que enguany tindran en comú que totes les participants tindran 2 o 3 caps. A les 11 començarà la cercavila que anirà fins a la plaça major, amb els tradicionals personatges de la festivitat, on es faran els balls i lluïments.

Aquest any l'espectacle central de l'Aquelarre, dirigit per Albert Parra, es basa en el Ragnarök, la batallada cataclísmica entre les forces del caos i les de l'ordre a la mitologia nòrdica, que acaba amb el món i mata la majoria de déus i els sues adversaris donant lloc al naixement d'un nou món. D'altra banda, el director artístic, Parra, remarca que aquest any l'espectacle serà molt més mòbil que els altres anys: "Hi haurà menys elements estàtics i més coses mòbils."