Torna la Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals de Tàrrega amb quasi un centenar d'expositors i una cinquantena d'activitats 

Redacció | Foto: Asmaa R. Bellahbib

Tàrrega concentrarà prop d’un centenar d’artistes, dissenyadors i artesans en el marc de la Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals, que assoleix 23 edicions com a pòrtic d’entrada a les festes nadalenques, del 4 al 6 de desembre. Aprofitant el Pont de la Puríssima, la capital de l’Urgell ofereix al públic un ampli espai on els visitants poden adquirir articles de creació singular, única i limitada. El certamen tindrà lloc al Pavelló del Club Natació Tàrrega, ubicació estrenada l’any passat, i en una carpa que la Regidoria de Promoció Econòmica habilitarà al carrer de La Plana.

En total, es disposaran de més de 2.000 metres quadrats d’exposició on es posaran a la venda obres de pintura, dibuix, ceràmica, escultura, orfebreria, fotografia, interiorisme, forja, tèxtil i manualitats entre altres disciplines. L’entrada és gratuïta i el recinte romandrà obert d’11 del matí a 2 del migdia i de 2/4 de 5 de la tarda a 2/4 de 9 de la nit.

Per tal de facilitar el desplaçament fins al recinte firal, situat a la zona esportiva, l’Ajuntament de Tàrrega repeteix la iniciativa que va posar en marxa durant la Fira del Medi Ambient i ofereix servei de bus gratuït amb parada en set indrets del nucli urbà: plaça del Centenari, avinguda de Catalunya (cantonada amb el carrer d’Anglesola), plaça del Pare Carles Perelló, plaça de Rafael Casanova, Raval del Carme (encreuament amb el carrer d’Orient), plaça del Carme i carrer de Sant Pere Claver – La Plana. Cal remarcar que el servei funcionarà diumenge 4 i dimarts 6 d’11 del matí a 1 del migdia i de 5 de la tarda a 8 del vespre (dilluns 5 en l’horari habitual del servei).

L’alcaldessa, Alba Pijuan Vallverdú, ha posat en valor “la col·laboració més estreta que hem teixit amb el sector educatiu de la ciutat en aquesta edició del certamen”. Alhora, la primera edil ha convidat la ciutadania a visitar la fira, que ofereix l’oportunitat d’adquirir “regals únics que complementen l’àmplia i diversa oferta disponible als comerços de Tàrrega”.

Núria Robert, regidora de Promoció Econòmica, ha explicat que enguany han organitzat una mostra que homenatja al teixit empresarial local, patrocinada per Alsa, amb la finalitat de crear un fons fotogràfic d’empreses targarines per a reflectir el dinamisme i la diversitat econòmica de Tàrrega. “La nostra ciutat compta amb un teixit econòmic nombrós i divers, amb una sòlida base industrial i de serveis on predomina la petita i mitjana empresa d’iniciativa local i volem deixar-ne constància per al futur”, ha remarcat. L’edil també ha afirmat que “treballem per oferir fires transversals que siguin un atractiu per a tota la família”.

D'altra banda, els estudiants de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Ondara, distingida amb un dels Premis Culturàlia 2022, seran protagonistes d’aquesta edició de la Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals. Així, l'alumnat del CFGM d'Art Urbà i una selecció d'usuaris de l'Associació Alba amb inquietuds artístiques “cremaran prejudicis” amb la intervenció de pintura mural seguint directrius dels artistes muralistes Llukutter i Foxy.

A més a més, després de l’èxit del photocall de l’any passat en memòria de Pilarín Minguell Pont per part del fotògraf Jaume Solé i l’Arxiu Comarcal de l’Urgell, es tornarà a habilitar un espai perquè els visitants puguin immortalitzar el seu pas per la Fira. Aquest cop serà en record del pintor muralista targarí Jaume Minguell Miret, del qual aquest 2022 es commemora el centenari del naixement. Robert ha agraït la col·laboració de la família de l’artista, que ha cedit les fotografies emprades per elaborar el photocall.

Val a dir, que enguany es retrà homenatge a un dels artistes més fidels de la Fira que va morir el passat gener, Ramon Guixé, amb un estand dedicat a la seva obra.

Altres al·licients seran, com de costum, els tallers de manualitats i art per a totes les edats a càrrec d’expositors participants en la fira. L’organització ha ideat un extens programa d’activitats que inclou una cinquantena de propostes. Petits i grans tindran ocasió de fer ús de la seva traça i creativitat fent penjolls i tota mena d’elements decoratius de Nadal, coincidint amb la proximitat de les festes.