Torna la Fira de l’Oli Nou de Castelldans

Fotos: Diputació de Lleida

Després d’un any de descans a causa de la pandèmia, aquest 2021 es va tornar a Castelldans la Fira de l’Oli Nou de Castelldans.

La Cooperativa de Castelldans va obrir les portes al públic per donar a conèixer l’oli de la nova campanya i, malgrat el fred i el vent, gairebé 800 persones van acudir per degustar l’oli i l’esmorzar popular ofert amb la col·laboració de l’Ajuntament. Aquells que ho van desitjar, van poder visitar les instal·lacions per veure tot el procés de fabricació de l’oli d’Oliva Verge Extra.

El Museu del Pagès i del Món Rural també obrí les portes de nou després d’un temps tancat, i multitud de persones hi van acudir per veure els estris de treball tradicionals utilitzats pels pagesos de les Garrigues.

La Fira va comptar amb la visita del vicepresident de la Diputació, Jordi Latorre, la diputada al Parlament de Catalunya i alcaldessa de l’Albi, Anna Feliu, i el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó. Van aprofitar per visitar, a més del Museu de l'Oli, les noves instal·lacions del Casal Cívic de la localitat i que pròximament obrirà les seves portes.

Un total de 13 parades situades al carrer Sant Isidre de la localitat van oferir els seus productes de proximitat i manualitats.

Fonts de la Cooperativa han confirmat que les vendes d’oli han estat molt positives, arribant al nivell de la Fira de l’any 2019.