Torna la programació regular de cinema a la Pobla de Segur amb el Cicle Gaudí

Foto: frame de la pel·lícula Pan de limón y semillas de amapolas.

Més de 10 anys després del tancament del Cinema Avinguda, aquest gener torna la programació regular de pel·lícules a la Pobla de Segur. Ho fa de la mà de l’Acadèmia del Cinema de Catalunya, a través del Cicle de Cinema Gaudí, i de les associacions poblatanes que hi col·laboraran.

Amb l’objectiu de fer arribar el cinema català a tots els racons de Catalunya, l’Acadèmia del Cinema i l’Ajuntament de la Pobla de Segur han arribat a un acord per programar una pel·lícula catalana, estrenada recentment, l’últim divendres de cada mes, a excepció de juliol i agost. El Cicle de Cinema Gaudí arrencarà el divendres 28 de gener, a partir de les deu de la nit al Molí de l’Oli, amb la projecció de Pan de limón y semillas de amapolas, del director Benito Zambrano.

Les projeccions del Cicle de Cinema Gaudí seran possible també gràcies a la col·laboració de tres entitats poblatanes: l’Altre Cine, l’Associació de Dones i l’Associació Country de la Pobla de Segur.

El preu d’entrada general és de 4,5 euros. Presentant el Carnet Jove o el d’associat a la Federació d’Ateneus de Catalunya, l’entrada té un preu reduït de 3 euros. Amb el carnet del Club Vanguardia s’aplicarà un 2x1 en les entrades.

Aquesta, però no és l'única programació de cinema a la Pobla. D’una banda, el CineXic, de la mà d’Omnium Cultural, portarà les millors pel·lícules en català adreçades als més petits de casa. La propera projecció serà també el divendres 28 de gener, a dos quarts de sis de la tarda al Molí de l’Oli. En aquest cas i a partir del mes de febrer, els passis seran el tercer divendres de cada mes. A més, l’associació cultural L’Altre Cine continuarà programant mensualment pel·lícules d’autor a la Sala Anna Maria Janer.

Pan de limón y semillas de amapolas 

Basat en la novel·la de Cristina Campos, el film de Benito Zambrano explica la història de dues germanes que es retroben de nou a Valldemossa, un petit poble de l’interior de l’illa de Mallorca, per vendre la pastisseria que han heretat d’una dona a la qui ni tan sols coneixen. Després de ser separades en l’adolescència i d’haver construït les seves dues vides de forma totalment diferent,  intentaran descobrir els secrets de la seva misteriosa herència, alhora que recuperen el temps perdut i fan front a conflictes familiars del passat. Les protagonistes interpretades per Elia Galera i Eva Martín, creen un vincle que va més enllà de la pantalla en aquesta profunda història de sororitat i d’amor fraternal.

La pel·lícula ha rebut el suport de la crítica i ha aconseguit una nominació al Goya al Millor guió adaptat.