Torrons i Mel Alemany fa públics els guanyadors de les caixes d’Art i Torró d’aquest Nadal en un acte a la Llotja

Foto: Acte inaugural amb la màgia del Mag Stigman (Claudia Capella).

La Llotja va acollir ahir, 17 de novembre, l’acte inaugural de la temporada del torró d’Alemany. La marca d’Os de Balaguer va presentar les tradicionals caixes d’Art i Torró de col·lecció que any rere any il·lustren artistes amb diversitat funcional de les quatre entitats del tercer sector que treballen amb la marca.

Els guanyadors del concurs han estat: Vanessa Sànchez Pubill; de Fundació Privada Ilersis; Mònica Valero Oriol, de Fundació Aspros; M. Carme Charles Companys, de La Torxa, i Òscar Fargues Rodés, de L’Estel. Tots ells han rebut de la mà de Ferran Alemany, gerent de Torrons i Mel Alemany, el seu respectiu guardó en un acte que també ha comptat amb la màgia del Mag Stigman.

“Amb les mans fem màgia”, va definir Ferran Alemany, que va explicar el perquè de l’eslògan d’aquest any, “Persones, no robots”, en el qual s’han inspirat els artistes a l’hora d’il·lustrar les caixes. “Volem promoure un moviment en favor de la humanització de les empreses en lloc de la robotització o automatització, i sobretot després d’aquest llarg temps de pandèmia en què molts centres especials de treball s’han quedat sense feina”.

Per escenificar aquesta idea ja plasmada en el hashtag #personesnorobots, la màgia en va esdevenir la gran aliada gràcies al Mag Stigman, un mestre de cerimònies d’allò més especial. El mag va amenitzar la vetllada amb una sèrie de trucs que van servir per posar de manifest que tothom pot fer màgia amb les mans, tal com resa l’eslògan.

L’acte va reunir la comunitat Alemany, en reconeixement de totes les persones que en formen part. La celebració va reunir la gent que hi treballa diàriament, 60 de les quals són persones amb diversitat funcional de quatre entitats lleidatanes, com els 25 treballadors, la majoria dones, que operen des de l’obrador d’Os de Balaguer.

També van participar en la celebració el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; el regidor de Joventut, Festes, Tradicions i Esports de la Paeria, Ignasi Amor; el director dels Serveis Territorials del Departament de Drets Socials de la Generalitat Joan Segura i l’alcaldessa d’Os de Balaguer i vicepresidenta de l’IEI Estefania Rufach, que van efectuar l'entrega dels guardons als il·lustradors guanyadors de les caixes d’Art i torró.