Tres ornitòlegs experts recorreran les Terres de Lleida en 24 hores per difondre la importància com a destí ornitològic de primer nivell a Europa

Foto: Espais Naturals de Ponent.

Pocs indrets poden aglutinar l'alta i mitjana muntanya amb ambients pseudoestèpics com és el cas de la demarcació de Lleida, connectats a menys d'una hora de distància amb vehicle. Amb aquesta idea, el dimarts 10 de maig tres professionals del sector naturalista faran un repte: recórrer tot el territori de Lleida durant 24 hores detectant el nombre màxim de moixons possibles i promocionant el Pirineu i les Terres de Lleida com a destí ornitològic de primer nivell.

A través de l’etiqueta #CercaMoixo24h, que es promocionarà a les xarxes socials (Instagram, Facebook i Twitter), es podrà seguir en temps real el nombre d’espècies observades així com els diferents espais naturals pels quals es passarà.

L'esdeveniment es farà prioritzant el benestar de la fauna i flora dels llocs que es visiti així com el respecte per l'entorn per evitar impactes en el medi natural.

L’equip d’experts està format per Sergi Sales, ornitòleg professional des de fa més de 20 anys, que ha estat membre del Comitè de Rareses de SEO/BIRDLIFE i del Comitè Avifaunístic de Catalunya; Cesc Capdevila, ornitòleg i guia de natura a l’Alt Pirineu, i Enric Morera, anellador científic d’ocells professional i tècnic del projecte Espais Naturals de Ponent.

Els objectius del #CercaMoixo24h són potenciar el turisme ornitològic a les Terres de Lleida i el Pirineu a escala nacional i estrangera, promocionar l’estima i preservació dels hàbitats singulars i únics que es troben a la zona i posar en valor un model ecoturístic que generi riquesa al territori i fomenti la sostenibilitat.

L’acció compta amb el suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, l'Associació Leader de Ponent amb la promoció i difusió de l'acte i els seus resultats a través del projecte Espais Naturals de Ponent, el Parc Natural de l'Alt Pirineu, la Fundació Plegadis i Swarovski Optik.