Tret de sortida a les Jornades Agràries de Bellpuig

Foto: Ajuntament de Bellpuig

Ahir es va iniciar la primera de les dues Jornades Agràries a la vila de Bellpuig. La inauguració va anar a càrrec del director dels Serveis Territorials del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Ferran de Noguera; de la regidora d'Agricultra, primera tinenta d'alcaldia i diputada al Congrés dels Diputats, Inés Granollers i de l'alcalde de Bellpuig, Jordi Estiarte.

La sessió va comptar amb la ponència de Xavier Auqué i Natàlia Zamora de la secció de Sanitat Vegetal dels Serveis territorials del DACC a Lleida. La seva xerrada va girar entorn l'objectiu de formar els assistents dels requisits legals pel que fa a l'emmagatzematge, gestió i mètode d'aplicació de fitosanitaris al camp i també de l'activitat inspectora que es fa des del Departament en aquests àmbits.

També es va informar de l'aparició a Ponent d'una nova plaga del panís, la Diabrotica Virgifera, i dels controls i assajos que s'estan fent en algunes finques de les contrades per poder-la combatre amb eficiència.

La segona jornada tindrà lloc avui amb temes tan importants sobre la taula com la reforma de la PAC, la seva aplicació l’any 2023 i l’Aplicació FotoDun.

Les jornades es clouran avui. Per tant, l'altra i última de les jornades tindrà lloc a les 19 h, a la Llotja de Bellpuig.