Tret de sortida al Festival Sardines & Marinada de l’Associació Alba, que celebra 10 anys de música per la inclusió

Foto: Marina Rúbies

Després de 10 anys, als quals se li sumen dos més per l'aturada per la pandèmia, el Festival Sardines & Marinada s’ha consolidat com una de les propostes musicals i festives més autèntiques de l’estiu de la capital de l'Urgell, aconseguint crear un espai inclusiu i familiar. Als jardins de la mateixa entitat s'organitza aquesta proposta on es barregen públics d’edats i capacitats molt diverses.

La iniciativa es porta a terme gràcies als voluntaris de l’Associació Alba. Molts són professionals o persones usuàries i famílies d'Alba, que participen en les diferents tasques del festival com la tria dels grups, donar un cop de mà en la preparació del sopar, muntant les taules i cadires o servint a darrere de la barra.

Aquest any el Sardines & Marinada es va iniciar ahir dijous 7 amb el sopar festiu acompanyat del concert dels The Ruralites, que també donava el tret de sortida al Festival Paupaterres.

A partir de les 20 h del vespre ja es va poder accedir al recinte per gaudir del sopar: un menú a 12 € i 9 € per als infants on aquest any la Tartufata (crema de trufa) de Laumont, que dona un to gourmet a les patates al caliu que acompanyen les sardines i la llonganissa del plat principal del menú.

El certamen continuarà el 14 i 21 de juliol, en el mateix format de sempre i recuperant després de dos anys d’aturada la normalitat. L’any passat es van quedar a les portes de poder celebrar-lo, a última hora es va anul·lar a causa del repunt de la pandèmia.

El dijous 14 de juliol La Troupe, un grup nascut en plena pandèmia d’orígens catalans i balears animarà el Sardines amb la seva música que va de la cúmbia al vals i de la ranxera al reggae. I tancarà la festa el DJ Bluetonic amb els clàssics d’ahir i d’avui.

L’últim dijous, el 21 de juliol, els cerverins de Pink Goats portaran les millors versions i els èxits del rock als jardins de l’Associació Alba i les targarines PD Verrizé, faran un recorregut musical des dels anys 80 i fins a l’actualitat.

Com a novetat, Laumont, empresa targarina distribuïdora i productora de trufes i bolets en l'àmbit nacional i internacional, col·labora aquest any amb el festival refermant el seu compromís social i amb el territori.

Des de la primera edició s’ha apostat per donar a conèixer grups, artistes i DJs del territori de Lleida i de Tàrrega, com Targarians, Pascual & els Desnatats (La Terrasseta de Preixens), Koers, Breda o Carlitos Minyarro, entre d’altres. Aquest any el Sardines & Marinada seguirà en aquesta línia i tindrà com a protagonistes el grup de Cervera Pink Goats, The Ruralities i La Troupe.