Un globus del Geoparc Orígens volarà per tot Catalunya

Foto: Geoparc Orígens.

El globus del Geoparc, amb una capacitat de 16 places, volarà per tot Catalunya i ajudarà a donar visibilitat al Geoparc mundial UNESCO Orígens dins el territori català. Aquesta acció ajudarà a donar compliment a una de les recomanacions de la UNESCO que es van fer arribar al Geoparc juntament amb la targeta verda el mes d’abril.

Globus Kon-tiki, empresa que realitza els vols, és entitat col·laboradora del Geoparc Orígens des de 2019 i dins les múltiples zones de vol que té a Catalunya, disposa de tres zones de vol dins el Geoparc: Sant Llorenç de Montgai, Mon-rebei i la Conca de Tremp.

Un altra de les recomanacions de la UNESCO va ser el de reforçar l’estratègia turística, ja que els geoparcs tenen com finalitat última el desenvolupament local sostenible a través, per exemple, del geoturisme.

En aquest sentit, s’organitzen activitats com la d’avui, el Gaudeix el Geoparc, una activitat mensual que es promociona des del Geoparc Orígens. Amb aquestes activitats es promocionen les empreses locals, ja siguin o no col·laboradores del Geoparc, i s’intenta garantir la viabilitat de l’activitat. Per això, es realitza la promoció conjunta de l’activitat i el Geoparc cobreix, si s’escau, les despeses si no s’aconsegueix arribar al mínim de places.

El Geoparc Orígens és gestionat per una Associació constituïda el 2015 i formada per 21 membres. La formen els municipis d’Abella de la Conca, Àger, Baix Pallars, Camarasa, Castell de Mur, Coll de Nargó, Conca de Dalt, Gavet de la Conca, Isona i Conca Dellà, La Pobla de Segur, Llimiana, Salàs de Pallars, Sant Esteve de la Sarga, Sarroca de Bellera, Senterada, Talarn, Torre de Capdella, Tremp i Vilanova de Meià, juntament amb els consells comarcals del Pallars Jussà i la Noguera. Aquesta Associació garanteix la governabilitat i la capacitat de desenvolupar el territori.

El Geoparc Orígens compta amb el suport del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida.