Un miler de músics i admiradors homenatgen el cantant Pau Donés a la Val d'Aran

Marta Lluvich (ACN).

La Val d'Aran va celebrar aquest dissabte l'acte 'El Valle Grita', una mostra de reconeixement i afecte al cantant Pau Donés. Més d'un miler persones van participar en l'enregistrament d'un videoclip col·lectiu per homenatjar la trajectòria artística i humana del líder de Jarabe de Palo, mort l'any 2020.

Músics i admiradors de l'artista van interpretar de manera col·lectiva una de les seves cançons més significatives del compositor i cantant, 'Grita'. El promotor de la idea, el músic Mario Carnero, apassionat de la vall i de les seves muntanyes, va dir que han buscat que les veus i instruments musicals ressonessin a les muntanyes que el cantant estimava tant, i que fossin testimonis d'un acte únic en el seu record.

El cantant tenia un estret vincle amb l'Aran, ja que era de la Ribagorça, concretament del petit poble de Montanuy. Molts veïns de la Val d'Aran i també de Montanuy no es van voler perdre l'homenatge, però també hi van participar ciutadans que es van desplaçar d'altres punts de la demarcació de Lleida i d'arreu de l'Estat espanyol.

Carnero va explicar que música, art, amistat i naturalesa es van unir per sempre en aquest paisatge i que l'esdeveniment es podrà veure a tot el món a través del videoclip que s'ha enregistrat. En aquest enregistrament també hi va participar l'Orquestra Simfònica de l'Escola de Música de l'Orfeó Lleidatà. Amb els instruments sobre la neu, van interpretar la peça.

'El Valle Grita' es va convertir en un acte únic en record de l'artista i 'Grita', una de les cançons més conegudes del grup Jarabe de Palo, en un tot un himne d'homenatge al cantant.

Un cop finalitzat l'acte, Carnero va destacar que el que es va viure al Pla de Beret va ser "meravellós i increïble" i que tothom va tenir a "les emocions arran de pell". Per aquest músic, poder recordar a Pau Donés envoltat de muntanyes nevades va ser "màgic" i poder-ho compartir amb aficionats vinguts de diferents punts d'Espanya i alguns de l'estranger, com França o Itàlia, va ser "molt emotiu".