Un parc infantil amb jocs d’aventura, la proposta guanyadora dels Pressupostos Participatius de les Borges Blanques

Foto: Ajuntament de Borges Blanques

Els pressupostos Participatius 2021-2022 de la capital de les Garrigues han comptat amb 1.501 vots, emesos per 598 borgenques i borgencs, que han servit per determinar la proposta més demandada pel veïnat, d’un total de 14 iniciatives.

La regidora de Participació Ciutadana del consistori borgenc, Maria Fusté, ha remarcat l’augment de la participació que ha tingut enguany aquesta iniciativa, en què han exercit el seu dret a vot 90 persones més que les que van votar en l’anterior edició dels pressupostos participatius. Denota “una implicació cada vegada més gran de tota la ciutadania per fer de les Borges un lloc encara millor en el qual viure”, ha explicat Fusté.

La iniciativa de fer un parc per a infants i joves amb jocs d’aventura ha rebut 230 vots, dels quals 227 han estat emesos a través de la pàgina web de participació, i 3 vots presencials. La segona proposta més votada ha estat la construcció d’una pista de pàdel, una iniciativa que ha rebut 163 suports, seguida de la construcció d’un rocòdrom d’escalada, que ha rebut 154 vots.

Està previst que en les pròximes setmanes, el consistori borgenc es posi en contacte amb les persones que han fet propostes per tal que el resultat final sigui el màxim fidel possible a la proposta inicial. Durant aquest 2022, està previst iniciar i acabar les obres de construcció del parc d’aventura i, paral·lelament, es donarà inici a la nova edició dels Pressupostos participatius 2022-2023.

Per aquesta edició, el consistori borgenc ha dotat els pressupostos participatius amb 50.000 euros i aquest 2021 s’ha triat el projecte que s’acabarà portant a la pràctica durant l’any 2022. D’ara endavant, cada any es decidirà una proposta i, paral·lelament, s’executarà la que es va acordar l’any anterior. Aquest canvi en la periodicitat dels pressupostos participatius és una decisió que va prendre el consistori borgenc davant la dificultat de recollir propostes, fer les votacions i executar tot el projecte en un mateix any.