Un tret de franctirador: la hipòtesi sobre la mort de l'home trobat a Rialb

Foto: ACN.

Un tret disparat per un franctirador seria la causa de la mort del veí d'Oliana (Alt Urgell) que va aparèixer a la Baronia de Rialb, tal com ha avançat el diari Segre.

El cos sense vida amb signes de violència trobat dimarts a dos quarts d'una a la Baronia de Rialb és el d'un home de 60 anys, veí d'Oliana, a l'Alt Urgell, que hauria mort a causa d'un tret que algú li hauria disparat, segons ja van confirmar fonts properes al cas quan es va descobrir el cadàver.

Després de ser alertats, els Mossos d'Esquadra es van desplaçar al lloc dels fets, una zona boscosa propera a la masia del Reu, a Gualter. També hi van anar efectius del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), que només van poder certificar la mort de la víctima. Agents de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) dels mossos s'han fet càrrec de la investigació d'aquest crim, sense que de moment encara s'hagi fet cap detenció relacionada.

El jutjat de Solsona s'ha fet càrrec del cas i està previst que l'autòpsia del cadàver es va dur a terme el dimecres 26 de gener a l'Institut de Medicina Legal de Lleida.

Una desena d'agents dels Mossos d'Esquadra s'hi van desplaçar al lloc dels fets. Eren mossos de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) del cos que van rastrejar la zona a la recerca de pistes i indicis que ajudin a aclarir els fets. El lloc del crim es troba al final del Camí de la Verge Maria, prop de la Masia del Reu, a Gualter, un nucli de la Baronia de Rialb, a uns 5 quilòmetres de Ponts, a la Noguera.

A la zona s'hi podia veure una màquina retroexcavadora que possiblement estaria fent moviments de terra. També hi havia piles de vegetació forestal arrencada i en alguns punts es podien veure petites columnes de fum a conseqüència d'haver fet cremes forestals. Els Mossos d'Esquadra van acordonar la zona i només es pot veure l'activitat que s'hi porta a terme des d'una distància considerable.