Un veí de Bellpuig portarà material humanitari a Ucraïna i fa una crida per reunir sobretot joguines i roba infantil

Foto: Comunicant BP.

Jordi Solana, veí de Bellpuig i copropietari del bar restaurant La Fontana, d’aquesta localitat de l’Urgell, té previst marxar a Ucraïna el diumenge 13 de març per portar-hi material humanitari juntament amb el seu company, Marc Badia, de Sant Celoni. Amb el nom “La Fontana x Ucraïna” fan una crida a la ciutadania perquè porti roba de dona i de nens, joguines, menjar enllaunat o empaquetat, medicaments i material de primers auxilis.

La recollida es farà des d’aquest dimecres dia 9 fins al diumenge 13 de març. El vespre del diumenge 13 marxaran des de Bellpuig en direcció a la frontera de Polònia amb Ucraïna on lliuraran el material.

El bar restaurant La Fontana es convertirà en la seu de la recollida de material. Solana explica: “fa dies que li donava tombs, estava ingressat a l’hospital per una úlcera d'estómac i això em va fer recordar que per molts nervis que ens porti el dia a dia, la salut és el més important i que hi ha persones a les quals injustament els perilla la vida”.

La clau la va acabar trobant en escoltar el periodista de Rac1 Jordi Armenteras quan feia la seva crònica des de la frontera de Polònia amb Ucraïna. Solana va contactar amb ell i va poder tenir més concreció de la zona on podia deixar el material.

Solana detalla que a banda del material concret que necessiten, només acceptaran diners via Bizum per assumir els costos del viatge que ronden els 1.200 euros comptant el combustible, els peatges i el lloguer de la furgoneta, de grans dimensions amb capacitat de 15 m³. A banda del material recollit a La Fontana també portaran el que es reculli al pavelló municipal de Bellpuig.