Una delegació de dones cooperativistes del Marroc visita la Cooperativa d'Ivars

Redacció | Foto: Cooperativa d'Ivars d'Urgell.

La Cooperativa d'Ivars d'Urgell ha rebut una delegació de dones cooperativistes del Marroc en el marc d'un projecte de l'Agència Catalana de Cooperació per al Desenvolupament (ACCD) i Oxfam.

Entre les visitants hi havia algunes presidentes de cooperatives dedicades fonamentalment a comprar cereal i transformar-lo en cuscús, i altres dedicades a la producció de l’oli d’argan.

Aquestes cooperatives estan integrades completament per dones de l’entorn rural, que compten amb incentius del govern marroquí per a la seva instauració i activitat. La visita és una de les accions del projecte de suport a cooperatives femenines que desenvolupa Oxfam Marroc amb el suport de l'ACCD.

El responsable de relacions institucionals de la Cooperativa d’Ivars, Kevin Requena, ha traslladat a les seves visitants quins són els orígens de la institució del Pla d'Urgell i els valors del seu cooperativisme. "Aquests valors ens han fet arribar fins als nostres dies l’esperit d’aquells pioners que van iniciar el camí que plegats continuem construint, afavorint l’arrelament de les famílies al territori i el desenvolupament econòmic de l’entorn", ha afegit Requena.

Des de la cooperativa afirmen que les claus del seu èxit són els cereals de quilòmetre zero dels socis i sòcies, l’especialització per tipus de pinso de cadascuna de les seves fàbriques, a més dels esforços dedicats a la recerca i la innovació. Aquests elements es tradueixen posteriorment en "excel·lents resultats", com els obtinguts a la granja de Valfarta, guanyadora del porc d’or.

La cooperativa ha conclòs la visita amb la delegació de dones del Marroc les darreres innovacions tècniques incorporades a la fàbrica d’Ivars, que permeten fabricar els nostres pinsos compostos amb eficiència i qualitat nutricional.