Una pista de voleibol platja, el projecte més votat dels pressupostos participatius de Balaguer

Foto: Paeria de Balaguer.

Avui s'han presentat els resultats de la tercera edició dels pressupostos participatius de la Paeria de Balaguer.

Una pista de voleibol platja a l'avinguda dels Països Catalans, amb 114 vots, és el projecte més votat. Les altres dues altres propostes més elegides són l'adequació i millora del parc infantil del col·legi Mont-roig (108) i la substitució dels semàfors i senyalització viària de la ciutat (89).

A banda d'aquestes tres propostes que ja entren dins de les guanyadores; també han resultat seleccionades la instal·lació de taules de pícnic de formigó en diversos punts de la ciutat, l'arranjament d'algunes voreres del Secà i millora de la mobilitat mitjançant reductors de velocitat i miralls, i la compra d'un equip de so de petit format per cedir a les associacions. Es preveu que es puguin executar durant aquest any dins del pressupost de l’any 2022.

El paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, ha fet una valoració positiva tot i la baixa participació de les votacions, enfront del gran nombre de propostes presentades. Vidal ha afegit que "esperàvem molta més participació, sobretot entre els més joves".

En el procés de votació hi han participat un total de 484 persones, 13 de les quals de forma presencial, que podien votar fins a tres propostes cadascuna.

En total, en aquesta edició hi havia 20 propostes a votar de les 90 que va presentar la ciutadania i eren projectes molt variats. Molts d'ells relacionats amb millores, compra de materials o habilitació de diferents pistes i espais.

El paer de l'Àrea Governació, Afers Socials i Participació, Kevin Bruque, ha dit que ''s'haurà de repensar l'àmbit de la participació", al que ha afegit que ''això no vol dir que una baixa participació sigui negatiu, sinó que  s'haurà de diagnosticar el motiu''. Bruque ha explicat que ''els pressupostos participatius també serveixen per saber quines són les prioritats de la ciutadania pels anys vinents ''.