Unió de Pagesos demana mesures per combatre el risc d'incendi i les plagues a les finques abandonades de Lleida

Anna Berga (ACN).

Unió de Pagesos (UP) demana mesures que instin els propietaris de finques abandonades de Lleida a llaurar els camps i a mantenir-los en bones condicions per evitar la propagació d'incendis i de plagues. I és que segons el sindicat, la "casuística especial" que presenta la ciutat, amb zones residencials al costat de camps erms tant a dins del nucli com a la zona de l'Horta, la converteix en un "polvorí", ha explicat el seu responsable d'Herbacis, Santi Caudevilla. Defensen que la neteja d'aquestes finques correspon als propietaris i insten la Paeria a tenir els mecanismes necessaris per revertir la situació en cas que aquests s'hi neguin o no ho facin.

Des del sindicat concreten que aquestes finques abandonades perjudiquen els agricultors de la zona ja que són un "reservori" per a les plagues del camp i per a la fauna salvatge i, d'altra banda, afegeixen que la vegetació seca que hi ha en aquests camps posa en risc els veïns en cas d'un possible incendi forestal. "Amb una massa de palla molt seca, qualsevol espurna és un polvorí", assenyala Caudevilla.

Així doncs, des d'UP insten els propietaris a llaurar les finques abandonades i, en cas de negativa, veurien amb bons ulls que la Paeria tingués els mecanismes per complir aquesta situació. "Tant si és un solar com un tros de terra, que d'alguna manera l'Ajuntament o l'entitat que li pertoqui reverteixi les despeses de tenir-ho correctament", explica Caudevilla, que critica que l'estat d'aquestes finques pugui perjudicar els veïns.