Unió de Pagesos insta els propietaris de finques abandonades a llaurar-les per evitar la propagació d'incendis

Foto: Laura Cortés (ACN).

Unió de Pagesos adverteix del "perill" que poden comportar les finques abandonades per a la propagació d'incendis forestals.

L'organització agrària fa una crida als propietaris de finques abandonades del Segrià, així com a la resta de la plana de Lleida, perquè llaurin els camps "per evitar que siguin un punt de ràpida propagació del foc en cas que es produís un incendi forestal".

Unió de Pagesos llança aquesta advertència arran de l'incendi declarat diumenge al barri de Ciutat Jardí de Lleida. Un foc, causat segons diverses fonts, per l'ús de pirotècnia, que es va estendre ràpidament per mitjà de finques abandonades i va obligar a actuar una dotzena de dotacions dels Bombers per evitar que es descontrolés.

L'organització agrària defensa l'agricultura activa "com una de les principals eines per a mantenir un mosaic viu i un territori endreçat". Dues característiques, aquestes, que "han de servir per prevenir grans incendis forestals i ajudar a les tasques d'extinció d'aquells focs que puguin sorgir en èpoques de calor com l'actual", assenyalen des d'Unió de Pagesos.