Uns 4.000 joves lleidatans poden beneficiar-se del Bo Cultural Jove de 400 euros que impulsa el Ministeri de Cultura i Esport

Redacció | Foto: Bona Premsa

Al voltant de 4.000 joves lleidatans, que al llarg d’aquest 2022 compleixen 18 anys, poden beneficiar-se del Bo Cultural Jove que impulsa el Ministeri de Cultura i Esport per fomentar i facilitar l’accés a productes i serveis culturals al llarg de tot un any des de la seva activació.

Es tracta d’una iniciativa que permetrà que els joves nascuts el 2004 puguin gaudir d’un Bo de 400 euros que podran utilitzar en aquelles empreses i entitats culturals de tot Espanya que s’hagin adherit prèviament al programa.

Coincidint amb l’inici, aquest passat dia 18 de juliol, del procés d’adhesió d’empreses i entitats del sector cultural, el subdelegat de Govern a Lleida, José Crespín, ha visitat aquest matí La Irreductible, llibreria de Lleida que s’ha adherit al Bo Cultural Jove. En el conjunt del país, les adhesions superen de llarg el miler per oferir la seva oferta cultural als joves.

El subdelegat ha valorat positivament la iniciativa com “un impuls al consum de productes culturals i la creació d’hàbits culturals per part del col·lectiu de joves a qui s’ofereix un ampli ventall de productes que van des de llibres a cinema, teatre, festivals musicals o museus” i ha assenyalat que és “una aposta decidida pel sector cultural i la seva recuperació després d’una etapa molt complicada a conseqüència de la pandèmia i les limitacions sanitàries que es van implementar en bona part del sector”.

Des del passat 25 de juliol i fins al pròxim 15 d’octubre els joves que compleixen 18 anys aquest any 2022 podran tramitar la sol·licitud del Bo Cultural Jove a www.bonoculturaljoven.gob.es. Per accedir-hi, hauran de disposar de DNIe, certificat digital o sistema d’identificació Cl@ve. En el cas del certificat digital, es pot sol·licitar prèviament a la Fàbrica de Moneda y Timbre i, en el cas de Cl@ve es pot sol·licitar durant el procés de sol·licitud del Bono.

Un cop donats d’alta a l’aplicació, es verificarà la informació aportada i es posarà en marxa el tràmit administratiu, que pot durar diversos dies. El sol·licitant rebrà un correu de confirmació i serà a partir d’aquest moment quan quedarà activat el Bo Cultural Jove i podrà gaudir dels 400 euros. Aquest import del Bo funcionarà amb una targeta de prepagament que emetrà Correus.

La iniciativa del Govern d’Espanya suposa una inversió de 210 milions d’euros i està dissenyat en tres trams d’oferta cultural amb la idea de diversificar la proposta cultural de consum als joves. Del total de 400 euros del Bono, 100 es podran destinar a productes físics com ara llibres, premsa o discos, 100 més a productes digitals com ara premsa digital o videojocs en línia i els 200 euros restants a arts escèniques com teatre, òpera, cinema, dansa, festivals o museus.

La previsió és que la iniciativa pugui beneficiar a uns 500.000 joves de tot Espanya, dels quals 82.000 a Catalunya.