Vuitanta-cinc joves pianistes a la Trobada de pianistes de Ponent

Foto: Santi Riu.

Aquest cap de setmana s'ha celebrat la 13 Trobada de pianistes de Ponent a la capital de la Segarra, aplegant un total de vuitanta-cinc joves músics al llarg del certamen. 

Després d'un any sense poder dur a terme la iniciativa, enguany es va reprendre com a punt de trobada entre els i les pianistes de les escoles de música de Balaguer, Mollerussa, Tàrrega i els conservatoris de Lleida i Cervera.

El nombrós públic que va omplir l'aula Bach del conservatori i l'Auditori Municipal en dos concerts en paral·lel que es dugueren a terme després d'un divertit taller de percussió corporal a càrrec d'Ester Trilla.

Amb els compositors catalans com a leitmotiv del certamen, els i les assistents van gaudir de compositors  com Montsalvatge, Granados, Albéniz, Guzmán, Massià, Mompou o Malats, entre altres. Un total de cinquanta-dos alumnes van aplegar-se en aquesta activitat, mostrant el seu treball del curs en un moment en què també és important la descoberta de nous repertoris i la coneixença d'altres pianistes amb les mateixes afinitats i edats.

I el diumenge tingué lloc l'anada de l'intercanvi que havien previst abans de la pandèmia les escoles de música de Mollerussa i Cervera. Dos anys menys un dia després del previst, degut novament a l'aturada per la pandèmia, es van poder escoltar en aquesta ocasió els alumnes més petits, un total de trenta-tres nois i noies.