Zum-Zum Teatre, Emilia Gargot, Festuc Teatre i Campi Qui Pugui, candidates als XXV Premios MAX de las artes escénicas

Foto: Campi Qui Pugui.

El dimarts 15 de març es va desvetllar la llista definitiva de candidats als XXV Premis MAX d'arts escèniques estatals, organitzats per la fundació SGAE. La província de Lleida és una de les més ben representades en aquesta edició, ja que les companyies Zum-Zum Teatre, Emilia Gargot, Festuc Teatre i Campi Qui Pugui en són candidates. 

En aquesta edició, Zum-Zum Teatre és candidata amb l'espectacle Soc una nou en diverses categories: millor treball de producció, millor espectacle per a públic infantil, juvenil o familiar, i millor direcció d'escena de Ramon Molins. Cal recordar que l'obra es va endur dos Premis FETEN 2021 a millor direcció i millor interpretació coral. L'obra parla de l'advocada Marinetti, una dona implacable i amargada que ha denunciat a gairebé tot el veïnat, que un dia és sorpresa per l'Omar, un nen refugiat que cau d'una branca de la seva noguera.

Festuc Teatre és candidata amb l'espectacle La llàntia meravellosa a la categoria de millor espectacle per a públic infantil, juvenil o familiar. L'obra parla d'una nena i la voluntat de complir el seu únic desig: que la seva mare es curi de la malaltia que sofreix. "Un espectacle de teatre, titelles i actors, que ens parla dels desitjos, de l’acceptació i de l’amor que és capaç de sobrepassar les dificultats que ens presenta la vida."

D'altra banda, Emilia Gargot és candidata amb Container a la categoria de millor espectacle de carrer. L'espectacle parla de l'odi, tant a les xarxes socials com a l'espai públic real, sense filtres ni censures per ser un mateix virtual en un espai idoni per alliberar l'odi.

Campi Qui Pugui, guanyadora als Premis de la Crítica 2020 al millor espectacle de públic infantil, juvenil o familiar i als FETEN 2021 a millor posada en escena, també és candidata als Premis MAX. En aquesta candidatura, opten a millor espectacle per a públic infantil, juvenil o familiar. L'espectacle mostra la història de tres germanes que s'han d'enfrontar diàriament a adversitats i perills per arribar a l'escola.

Els Premis MAX d'arts escèniques van ser creats l’any 1998 per la Sociedad General de Autores y Editores (SGAE), amb la finalitat de premiar i reconèixer la labor dels professionals i la qualitat de les produccions més destacades de l’any en l’àmbit de les Arts escèniques.