Baqueira Beret ha dut a terme enguany una inversió de 13 milions d'euros

Els responsables de Baqueira consideren que la decisió de la Generalitat, de retirar les subvencions per generar neu artificial representa una “competència deslleial” a les tres estacions privades per part de la resta d'equipaments que formen part del grup Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya
Presentació de la temporada Baqueira Beret 2023-24 ©JosepAPérez
photo_camera Presentació de la temporada Baqueira Beret 2023-24 ©JosepAPérez

L'estació de Baqueira Beret té previst arrencat la temporada d'esquí aquest cap de setmana, després de les nevades d'aquests dies, que han deixat gruixos de fins a 35 centímetres, i les baixes temperatures, que han permès produir neu, segons explicava el director comercial de l'estació lleidatana, Xavier Ubeira.

El responsable comercial explicava aquest dimecres al Palau de Margalef, que encaren la temporada amb “optimisme”, malgrat la sequera i la retallada de les subvencions a la producció de neu artificial anunciada fa uns dies pel Govern català. L’estació ha fet enguany una inversió que ronda els 13 milions d'euros i té previst mantenir la temporada fins al mes l’abril.

Podreu consultar les novetats de la temporada en aquest enllaç

Presentació de la temporada Baqueira Beret 2023-24 ©JosepAPérez
Presentació de la temporada Baqueira Beret 2023-24 ©JosepAPérez

Així i tot, Ubeira assegurava que la retirada de subvencions per fer neu artificial anunciada pel Govern fa unes setmanes ha estat un “xoc”. La decisió de l'administració catalana representa una “competència deslleial” a les tres estacions privades de Catalunya Baqueira, Masella i Port del Comte per part de la resta d'equipaments que formen part del grup Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

Baqueira ha invertit 12,97 milions per a la nova temporada, una xifra que ha permès instal·lar 66 nous canons, habilitar 3 noves pistes, finalitzar la remodelació de l’hotel Montarto, continuar el projecte de digitalització i s'ha incorporat la zona de restauració La Choza en la cota 1.800.

Els responsables de Baqueira Beret puntualitzaven que no podien confirmar la xifra de quilòmetres que podrien obrir aquest cap de setmana en cas que es confirmi que és possible. La previsió es podria situar al voltant dels 25 o 30 quilòmetres concentrats a la zona de Baqueira

Millores en equipaments i serveis

Baqueira Beret acondiciona les primeres neus de la temporada ©Baqueira
Baqueira Beret acondiciona les primeres neus de la temporada ©Baqueira

Enguany Baqueira Beret ha dut a terme una important millora de la producció de neu artificial després de les inversions destacades que s’havien fet els darrers anys a la zona de Beret amb dos remuntadors. Faltava consolidar aquest punt de l’estació amb la producció de neu artificial, i per això s’hi han instal·lat un total de 66 nous innovadors i també s’han reforçat algunes zones de l'estació de la Val d'Aràn. Altres inversions que s’han fet han estat en la línia de millorar les pistes d’esquí amb una “reorganització” que ha permès crear tres pistes noves: la pista Beret, la pista de la Barqueta i la pista del Bosquet.