La Diputació de Lleida col·labora per evitar la mortalitat infantil a Gàmbia

La Diputació de Lleida finançarà el contenidor i el cost del transport marítim per traslladar a Gàmbia material sanitari i tres ambulàncies medicalitzades que han cedit  l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida i l’Hospital de Santa Maria 
Joan Talarn visita el magatzem de  l’ONG Superant Fronteres
photo_camera Joan Talarn visita el magatzem de l’ONG Superant Fronteres

La Diputació de Lleida finançarà el contenidor i el cost del transport marítim per traslladar a Gàmbia material sanitari i tres ambulàncies medicalitzades. Es tracta un projecte que dur a terme l’ONG lleidatana Superant Fronteres que té com a objectiu d'evitar l'altra mortalitat infantil en aquest país africà. 

El material l'han donat l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida i l’Hospital de Santa Maria inclou incubadores a lliteres, així com ecògrafs, monitors de constants vitals diversos i material de cures i desinfecció, equips de protecció individual i medicaments bàsics. 

 Material donat pels hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria
 Material donat pels hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria

Pel que fa als vehicles que cedirà a meitat de preu per Ambulàncies Egara, es destinaran als hospitals de Baja Kunda, Essau i Fajikunda, i les traslladaran per carretera voluntàris de l’ONG lleidatana Superant Fronteres. Es tracta d'un viatge de més de 5.000 quilòmetres per carretera a Gàmbia travessant Espanya, Marroc, Sàhara Occidental, Mauritània i Senegal.

L’operació Garbinada 24 neix de la constatació que una de les grans mancances de Gàmbia és l’absència d’una xarxa eficaç de transport urgent, cosa que suposa un factor crític en el temps de resposta i assistència davant de qualsevol emergència mèdica, i en particular per atendre les complicacions derivades del part que incideixen directament en les elevades taxes de mortalitat materna i infantil.

Membres de l'ONG Superant Fronteres
Membres de l'ONG Superant Fronteres

Superant Fronteres centra les seves accions a Gàmbia donades les grans mancances de la població, en particular dones i infants, per accedir a la sanitat, sobretot en les zones rurals més allunyades de la capital, tal com van comprovar l’any 2022, quan ja van donar a la Municipalitat de Kanifing una ambulància i diferent i material sanitari donat per l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida en el marc de l’operació ZEPHYR, liderada per l’ONG britànica Emergency Services Aid Charity, lligada a la International Police Association. 

Joan Talarn visita el magatzem de  l’ONG Superant Fronteres
Joan Talarn visita el magatzem de l’ONG Superant Fronteres

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, acompanyat de la diputada d’Igualtat i Cooperació Internacional, Sandra Marco, visitava aquest dimecres el magatzem on s’està preparant l’expedició. Talarn ha destacat “l’ampli ventall d’empreses lleidatanes i els serveis públics de salut que donen suport aquesta operació solidària”.