La Diputació i PIMEC Lleida donen el tret de sortida a la tercera edició del programa ‘Accelera el creixement Lleida’

Aquest programa ajudarà les empreses a innovar i a introduir eines digitals en el seu procediment de treball habitual, aprofundint i intensificant els mecanismes de col·laboració i acompanyament
Presentació programa ‘Accelera el creixement Lleida’ ©Diputació
photo_camera Presentació programa ‘Accelera el creixement Lleida’ ©Diputació

Amb l'objectiu de contribuir al suport del teixit empresarial de la demarcació la Diputació i PIMEC Lleida presentaven aquest dijous la tercera edició del programa ‘Accelera el creixement Lleida’, una iniciativa que enguany ha seleccionat quinze empreses amb un muntant de 480 empleats i una facturació que ronda els 96 milions d'euros.

Presentació programa ‘Accelera el creixement Lleida’ ©Diputació
Presentació programa ‘Accelera el creixement Lleida’ ©Diputació

La presentació es va dur a terme a la Diputació de Lleida hi van participar el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i el president de PIMEC Lleida, Jesús Torrelles. El president de l'ens provincial destacava els bons resultats de les anteriors edicions del programa amb alt potencial de creixement en terres lleidatanes, en què com a resultat les empreses participants van calcular augmentar la seva facturació entre un 10 i un 30%, i un augment mitjà d’un 20% de la plantilla en els següents dos anys després d’acabar la formació. 

Des de la Diputació seguirem donant el suport a les pimes, perquè per fer arrelar projectes de vida, cal que les persones trobin als seus pobles serveis i garanties econòmiques i, les pimes contribueixen a augmentar la riquesa, atreure i arrelar les persones a les zones rurals

L’objectiu d’aquest programa és que les pimes obtinguin un pla de creixement i d’acció, així com les eines de suport per realitzar-lo, un procés que forma part del projecte de transformació econòmica del conjunt del territori, en el qual treballa la Diputació, basat en nous models de negoci competitius i sostenibles d’economia verda, circular i altament digitalitzada.

El president de PIMEC LleidaJesús Torrelles assegurava que des dels inicis en aquest programa, gràcies a la col·laboració publicoprivada entre ambdues institucions, Lleida s’ha convertit en la primera i única província que implementa el programa de creixement empresarial fora de Barcelona.

Aquest programa ajudarà les empreses a innovar i a introduir eines digitals en el seu procediment de treball habitual, aprofundint i intensificant els mecanismes de col·laboració i acompanyament

En aquesta tercera edició han presentat candidatura un total de 34 pimes, 15 de les quals han estat seleccionades per participar en el programa, provinents de 7 comarques: Noguera, Garrigues, Pallars Jussà, Pla d’Urgell, Segrià, Solsonès i Val d’Aran. D’aquestes, el 33,33% factura d’1 a 3 MEUR, el 40% de 3 a 7 MEUR i, el 26,67% de 7 a 40 MEUR, el que suposa una facturació global de 95.917.122 MEUR. Pel que fa a la tipologia d’empreses, entre totes sumen un total de 487 treballadors. El 13,33% són microempreses (menys de 10 treballadors); el 66,67% són empreses petites (entre 10 i 49), mentre que el 20% restant són mitjana empresa (entre 50 i 249 treballadors). Per altra banda, el 86,67% de les empreses participants tenen més de 20 anys d’antiguitat, i, el 13,33% restants entre 6 i 10 anys.

El programa el financen la Diputació de Lleida i PIMEC, per donar suport a les empreses per tal que puguin revisar els plans estratègics amb experts, que els permeti definir el creixement. El programa està valorat en 6.560 euros per empresa, però amb el suport d’ambdues institucions l’empresa únicament paga 500 euros.