El GRAF Lleida demana al Govern que reconsideri el tancament de la seu i diu que fer-ho seria una "irresponsabilitat"

Els especialistes de Bombers defensen que, entre altres, ells coneixen el terreny, quins són els seus punts crítics, l'estat de la vegetació i com afecten les condicions meteorològiques en zones concretes
Els efectius del GRAF en el Col·legi de Periodistes ©AnnaBerga
photo_camera Els efectius del GRAF en el Col·legi de Periodistes ©AnnaBerga

Set efectius del Grup de Recolzament d'Actuacions Forestals (GRAF) de Bombers de Lleida demanen el Govern que reconsideri el tancament de la seu lleidatana i faci marxa enrere en la seva intenció d'unificar-la amb la unitat de Tremp. Els afectats pel tancament han mostrat el seu rebuig a aquesta decisió en una roda de premsa, en la seu del Col·legi de Periodistes a Lleida, en la qual també hi ha assistit membres del GRAF de Rubí i Reus, que també es veuran afectats eventualment.

Els efectius del GRAF en el Col·legi de Periodistes ©AnnaBerga 1
Els efectius del GRAF en el Col·legi de Periodistes ©AnnaBerga

Els afectats rebutgen en bloc la mesura, en considerar que el GRAF ha d'actuar des d'un enclavament el més pròxim possible. Defensen que, entre altres, ells coneixen el terreny, quins són els seus punts crítics, l'estat de la vegetació i com afecten les condicions meteorològiques en zones concretes. Tot plegat, els ajuda a prendre les decisions més encertades en cas d'incendi.

No podem arribar a un incendi sent extraterrestres que arriben i no coneixen la zona, denuncia l'efectiu Iván Estévez, defensant que l'única manera de treballar és fer-ho des del territori i connectats amb la resta d'actors que hi treballen

Els especialistes dels Bombers també denunciaven que la decisió de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments i el Govern contradiu les declaracions públiques que fan els membres del mateix executiu quan afirmen que calen mesures preventives per evitar incendis.

Per la seva banda, el departament d'Interior defensa que és una decisió "molt estudiada" i que ha de permetre "millorar i agilitzar l'operativa del cos".